15 березня 2024 11:26

Екс-ассистент тренера Боснії та Герцеговини: "Україна випереджає нас за якістю, але це не означає, що вона має кваліфікуватися на Євро"

Головний тренер «Аль-Оруба» та колишній асистент тренера збірної Боснії та Герцеговини Русмир Цвіко поділився очікуваннями від матчу проти України у рамках кваліфікації до Євро-2024.

«Збірна є збірна. Мені шкода, що нам тоді не вдалося кваліфікуватися на чемпіонат Європи (2020), але ми пишаємося тим, що привели до збірної низку молодих гравців, таких як Ахмедходжич, Хаджикадунич, Хаджіахметович… Усі вони згодом стали гравцями основи.


Тепер на нас чекає новий виклик. Я думаю, що нарешті настав час зробити прорив, але це буде зовсім нелегко, враховуючи, що Україна - дуже хороша збірна. Достатньо подивитись на їхніх гравців, клуби, в яких вони грають... Нам не треба говорити про себе. Ми знаємо, хто ми та що ми. Наша найбільша проблема в тому, що ми надто високої думки про себе і що ми занижуємо (рівень) інших.

Наші гравці знають, як грати у великих матчах. Поспішати нікуди, треба бути розумним і досвідченим, добре підготуватися, і кожен має викластися на повну. Я вже казав, що Україна попереджає нас за якістю, але це не означає, що вона має кваліфікуватись на чемпіонат Європи. Я сподіваюся на позитив та бажаю збірної удачі», – заявив Цвіко.

Чемпіонат Європи відбудеться у Німеччині з 14 червня по 14 липня.


Україна в рамках плей-офф відбору до чемпіонату Європи зіграє 21 березня проти Боснії та Герцеговини. Переможець пари зустрінеться з Ізраїлем чи Ісландією 26 березня.