13 березня 2024 00:55

"Арсенал" із Зінченком в серії пенальті переміг "Порту" та вийшов у 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

У вівторок, 12 березня, Арсенал на своєму полі зіграв з Порту в другому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Матч закінчився із рахунком (1:0, 4:2 по пен.) і за сумою двох зустрічей далі пройшов лондонський гранд.


Український лівий захисник господарів Олександр Зінченко залишився на лаві запасних, а на його позиції вийшов Якуб Ківьор.


У першому таймі лондонці зуміли відкрити рахунок зусиллями Леандро Троссара, завдяки чому команда Мікеля Артети встановила нічию у протистоянні.


Однак після цього в основний час голів глядачі так і не побачили, а команди перевели поєдинок у екстра-тайми. Перший з них також завершився внічию, на початку другого Зінченко вийшов на заміну. Але і поява українця не допомогла Арсеналу схилити шальки терезів на свою користь.


Доля путівки в чвертьфінал вирішилася в серії пенальті. Червоні забили всі чотири 11-метрові удари, а гості двічі схибили з позначки. Таким чином Арсенал вперше з 2010 року вийшов у 1/4 фіналу ЛЧ (тоді команда Арсена Венгера програла Барселоні (2:2, 1:4).


Раніше до чвертьфіналу вийшли ПСЖ, Баварія, Реал Мадрид та Манчестер Сіті, а у паралельному матчі Барселона здобула впевнену перемогу над Наполі (3:1, 1:1), і також забронювала собі місце в 1/4 фіналу.


Ліга Чемпіонів, 1/8 фіналу, матч-відповідь


"Арсенал" – "Порту" 1:0 (пен. 4:2)


Гол: Троссар (41)


Серія пенальті: Едеґор, Гаверц, Сака, Райс — Пепе, Венделл (воротар), Ґруїч, Ґалену (воротар)


"Арсенал": Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Ківіор (Зінченко, 106) — Едеґор, Райс, Жоржиньо (Жезус, 83) — Сака, Гаверц, Троссар (Нкетіа, 106)


"Порту": Кошта — Маріу (Санчес, 85), Пепе, Отавіо, Венделл — Ніко (Еустакіо, 101), Варела (Ґруїч, 90+7) — Консейсау (Боржес, 101), Пепе, Ґалену — Еванілсон (Таремі, 86)


Попередження: Саліба (39), Гаверц (116) — Пепе (73)