12 березня 2024 11:38

Мінспорту опублікувало наказ про визначення важливості "Дніпра-1" та бронювання від мобілізації

Міністерство молоді та спорту України опублікувало наказ, згідно з яким «Дніпро-1» визнається критично важливим для функціонування економіки.


Документ має назву «Наказ Міністерства молоді та спорту України про визначення товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Дніпро-1» таким, що відповідає критеріям та є критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період».


«Відповідно до Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76 "Деякі питання реалізації положень Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час", наказу Міністерства молоді та спорту України від 16.02.2023 № 817 "Про затвердження Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері фізичної культури і спорту", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 березня 2023 р. за № 373/39429, з метою здійснення бронювання під час дії воєнного стану військовозобов’язаних працівників


НАКАЗУЮ:


1. Визначити підприємство (установу, організацію), яке провадить діяльність у сфері фізичної культури і спорту таким, що відповідає критеріям, встановленим підпунктами 1, 4, 5 і 6 пункту 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», та є критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період:

Повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Дніпро-1»


Скорочене найменування: ТОВ «СК «ДНІПРО-1».


2. Управлінню роботи з персоналом забезпечити надсилання копій цього наказу до Міністерства економіки України та Генерального штабу Збройних Сил України», - написано у наказі з електронним підписом т. в. о. міністра молоді та спорту України Матвія Бідного.


Згідно з законодавством, СК «Дніпро-1» має можливість бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.


З повним текстом документа можна ознайомитись тут. Комерційний директор «Дніпра-1» В'ячеслав Фрідман в інтерв'ю Tribuna.com раніше зазначав, що клуб має намір отримати такий статус.