11 березня 2024 17:01

"Це питання складне". Андрій Шевченко прокоментував мобілізацію й бронювання футболістів

Президент УАФ вважає, що спорт повинен залишатися ефективним важелем впливу на міжнародну спільноту.


Зараз у Верховній Раді розглядається проект нового закону про мобілізацію. Ситуація на фронті складна. Військові говорять, що рано чи пізно всім чоловікам доведеться взяти у руки зброю.


NV поцікавився у президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка, що він думає про ймовірну мобілізацію і бронювання футболістів.


«Це питання дуже складне, тому що мова йде не тільки про гравців, а й про тренерів, лікарів, суддів. Але…

Спорт відіграє важливу представницьку роль як всередині країни, так і за кордоном. Підготовка та участь у змаганнях є маркером продовження життя в державі, яка веде війну. Окрім того, спорт завжди, а за нинішніх умов це особливо важливо, залишається ефективним важелем впливу на міжнародну спільноту. Це майданчик, щоб доносити важливі для нас наративи для міжнародної аудиторії. Ми маємо допомагати утримувати Україну у фокусі міжнародної адженди, в тому числі з допомогою спорту і футболу зокрема.

Тому навіть в такий складний момент, на мою думку, важливо продовжувати брати участь в змаганнях на найвищому рівні, представляючи Україну і постійно мобілізувати міжнародну спільноту на підтримку нашої держави. Проте, фінальне рішення щодо того, в якій кількості, на яких подіях та хто саме має представляти Україну, ухвалюють органи державної влади", — заявив Андрій Миколайович.