4 березня 2024 13:07

"У Павелка є три варіанти розвитку подій": журналіст повідомив, як відпустили ексголову УАФ і що його може очікувати в майбутньому

У четвер, 29 лютого, з'явилася новина про те, що колишнього президента УАФ Андрія Павелка було випущено з СІЗО.


Журналіст Сергій Болотніков з посиланням на власні джерела повідомив, що ексочільник організації мав вийти на волю ще раніше.


«Його мали випустити ще раніше, до виборів Шевченка, але якось дуже штучно затягувався цей момент. Зараз вже не було ніяких законних підстав утримувати його в СІЗО, тому випустили».


Вихід Павелка з СІЗО не означає закриття справи. Болотніков вважає, що суд може затягнутися на роки.


«Суд цей буде, напевно, дуже довго йти, оскільки кілька сотень томів по справі. Адвокати Павелка вивчатимуть цей матеріал півроку, потім сам суд йтиме роки два, а то й більше».


Також Болотніков озвучив три варіанти розвитку подій з колишнім очільником УАФ.


«Я думаю, що з Павелко є три варіанти розвитку подій. Перший це те, що він втече. Другий, що справу все-таки замнуть, або його виправдають якось. І третій варіант, що його все ж посадять», – розповів Болотніков на ютуб-каналі «КДК».


Павелко перебував під слідством починаючи з листопада 2022 року по справі про розкрадання коштів на побудові заводу з виготовлення штучних полів.


Підозрюваним по цій справі також проходить генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.


З 16 червня 2023 року Павелко знаходився під вартою, яку йому раз за разом продовжували, а з лютого 2023-го він був відсторонений від своєї посади.