29 лютого 2024 22:02
4

Блогер: "Сердечно вітаю вболівальників "Динамо" з тим, що Шовковський - розумний наставник"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри "Динамо" в поєдинку з "Металістом 1925" (4:2):


- Хтось скаже, що ключовим показником є 4 забиті, а ніт! Минулий тур подарував надію на опрацювання помилок осені. Більш ніж впевнений, що коли Ваната обирали гравцем матчу та туру, ні політбюро дідів, ні вболівальники НЕ брали до уваги того, що робив Владислав без мʼяча. А воно уваги вартує, як і внесок Буяльського, Кабаєва чи Волошина.

Що роблять розумні наставники, якщо мають недосвідченого гравця в захисті? Правильно, намагаються зменшити на нього навантаження. Тому і сердечно вітаю вболівальників Динамо з тим, що Шовковський розумний наставник.

Частка захисних дій киян за межами 40-метрової зони від власних воріт зросла з осінніх 47.8% до 65.3%. Якщо раніше кияни вʼязали суперника в основному вже на власній половині, то тепер багато спротиву чинили ще на чужій. Це призводило до двох речей:
⁃ мʼяч повертався динамівцями ще в центрі поля без залучення ЦЗ безпосередньо
⁃ ламалася пасова гра МХ1925, що спонукало Мозіля просто бити вперед навмання, де мʼяч ставав легкою здобиччю Попова з Михавком (окрім одного разу звісно)

Інший показник вражає не менше. Оскільки ви вже чіткіше уявляєте де приблизно Динамо навʼязувало боротьбу, то розумієте наскільки значний внесок гравців атаки ось в цей показник 91.7-відсоткової ефективності повернень мʼяча. За рахунок обмеження суперника в просторі і часі для прийняття рішень на ворота киян долетіло лише 3 удари. За більш щільного та компактного розташування динамівців супернику було значно складніше проходити. Восени опоненти мали значно менше проблем, їх зупиняли лише в 68.2% випадків.

Динамо заслуговує на комплімент за гру без мʼяча. Оскільки живемо в часи «простих рішень», що вже стали мемом, відзначимо вдалий пошук альтернативи, ніж придбання Вірджіла. Якщо твій захист помиляється під тиском, то тисни сам, щоб його розвантажити. Проти Металіста 1925 саме таким шляхом і пішли.
Олександрія показала, що й проти Шахтаря це теж працює. Тому респект усім причетним. Найближчої суботи й перевіримо чи це дійсно частина великого плану чи просто зірки так небі зійшлися.


подивимось завтра, враховуючи те, що у СаШо не дуже добре виходило проти Григорчука, будемо бачити на скільки він вчиться
Мені це нагадує списування під час екзамену. Обмануть- раз обманули, але ж знань не додалось.
Проблема ж Бражка і в опорної зони нікуди не ділась в Динамо, ми просто створюємо ситуацію, коли цю ланку суперник реально не може протестувати бо занадто слабкий. Але як показаи збори, навіть команди рівня групи ЛК типу Балкан вскривають цю дірку одним ударом.
Тому всі ці диферамби Шовковському демонструють відверто низький рівень сучасної дітвори, що вдає з себе журналістів і експертів. Не більше. Кваліфікація еврокубків вже через 5 місяців.
Сховати
Умник, не згоден, тому що оф. Ігри та товариські це небо і земля.
Диферамби ніхто не каже Шовковському. Він буде як вигравати так і програвати, але те що він людина з розумом та своїм баченням життя це факт. Команда почала посміхатися, ну неможливо тренуватися коли постійно на тебе йде ор. Я не захищаю наприклад Волошина але Луч постійно орав. Ці хлопці іношої ментальності, психології, виховання, та поглядів на життя.
Сховати
Юрий, какой это уже по счету день Сурка? При чем "Сурок" применительно к Динамо - прям по Фрейду ))). Ждем, когда после позорного влета какому-нибудь словацкому ноунейму, СаШо начнет превращаться у болельщиков в физрука и врага. Все это мы проходим каждые год-два, от любви и надежды - до ненависти и отчаяния. А виноваты ли тренеры? Как говорил покойный Михаил Михалыч - может, в консерватории что-то не так?