27 лютого 2024 17:50

Віктор ВАЦКО: "Дуже сподобався футбол "Динамо" в атаці проти "Металіста 1925". Кайфанув від гри Шапаренка"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився своїм враженням від гри "Динамо" проти "Металіста 1925".


- Мені дуже сподобався футбол "Динамо" в атаці. Дуже. Тому що коли ти пропускаєш вже на 5-й хвилині, то значення має вже лише футбол в атаці. "Динамо" проковтнуло гол від Гармаша, а потім включило просто божевільний темп. Хоча потрібно зробити поправку на суперника. Є індивідуальна майстерність, але це все без швидкості та агресії, на чистих м'ячах, без боротьби. Той самий Гармаш спочатку забив, а потім грав так, як сам хотів. Його заміна у перерві взагалі не здивувала.

У другому таймі "Металіст 1925" давав простір. Але це його проблема. Буяльський та особливо Шапаренко розкішно це використали. "Динамо" грало швидко. Кайфанув від гри Шапаренка. Все робив у динаміці. коли треба, грав у пас, коли потрібно, брав гру на себе. Все це без пасу вперед та назад для коефіцієнта корисних дій.

Шапаренко завжди грав уперед на загострення і був одні з найкращих на полі. Він створив три із чотирьох голів. Особливо показовим був другий, коли він запресингував опонента і протягнув м'яч уперед. Це було дуже. "Динамо" завдало 21 удару, з яких 9 у створ. Xg – 4,25. Харків'яни лише тричі били по воротах Бущана. "Динамо" виграло контроль м'яча та боротьбу. Воно було вдвічі кращим за інтенсивністю пресингу. Ванат забив два м'ячі і вийшов у лідери найкращих бомбардирів "Динамо" у чемпіонаті.