25 лютого 2024 08:25

Френкі де Йонг забив 11-тисячний гол "Барселони" за всю історію клубу

Нідерландський півзахисник "Барселони" Френкі де Йонг забив 11-тисячний гол команди за всю історію синьо-гранатових. Про це повідомляє офіційний сайт клубу.


За інформацією джерела, третій гол у матчі 26-го туру Ла Ліги з "Гетафе" (4:0) записав на свій рахунок півзахисник Френкі де Йонг. Його забитий м'яч став 11-тисячним за всю історію клубу, з урахуванням усіх 26 турнірів, у яких коли-небудь брала участь каталонська команда.

Перший гол за "Барселону" в офіційному матчі був забитий Жорже Жерваном у ворота спортивного клубу "Іспанія", якого вже не існує, на Кубку Макайї - першому футбольному турнірі, що проводився в Іспанії. Десятитисячний гол синьо-гранатових записав на свій рахунок аргентинський форвард Ліонель Мессі вісім років тому.

Зазначимо, що найбільше голів "Барселоною" було забито в Ла Лізі (6458), за нею йдуть Кубок Іспанії (1513), Кубок Каталонії (1240) і Кубок європейських чемпіонів/Ліга чемпіонів (680).

У нинішньому сезоні де Йонг взяв участь у 26 матчах за клуб у всіх турнірах, у яких відзначився двома голами. Чинна трудова угода гравця з іспанським клубом розрахована до літа 2026 року. Згідно з інформацією Transfermarkt, ринкова вартість футболіста становить 80 мільйонів євро.