23 лютого 2024 23:44

Ігор Дедишин – про суддівство в УПЛ: "Є ті, хто дають і тоді зʼявляються ті, хто беруть"

Генеральний директор «Руха» Ігор Дедишин поділився думкою щодо системи призначення арбітрів на матчі УПЛ.


«Я вважаю, що федерація (УАФ) попереднього скликання управлялася у ручному режимі окремими людьми. Фактично – 2-3 людьми. У нас арбітри призначалися в ручному режимі і потім арбітри, які їхали на окремі ігри з окремими завданнями, успішно їх виконували, допускаючи результативні помилки, але в результаті були відмазані тим, хто його призначав.


Я погоджуюся з Олегом Романовичем Лужним, який сказав, що почати треба з себе. Є ті, хто дають і тоді зʼявляються ті, хто беруть. А не зʼявляються спочатку ті, хто беруть, коли нема що брати. Треба почати з себе. Треба, щоб нарешті цей закон про запобігання корупції в спорті також запрацював, щоб він не був номінальним та формальним, бо поки що він більше розпіарений як проєкт Павелка. Але це абсолютно непрацюючий закон. За цим законом нікого не засудили, не покарали, і таке інше.


Ви розумієте, що довіра до арбітрів не може зʼявитися, коли усі суспільство у тотальній своїй масі розуміє, що арбітри, як то кажуть, за що ставлять пенальті? За гроші. Таке є жартівливе висловлювання у футболі. Так і суспільство все сприймає», – сказав Дедишин.