21 лютого 2024 10:02

Леоненко про перемогу "Динамо" над "Барселоною": "У нас у стінку ніхто не хотів ставати, коли Куман бив, одразу до лікарні можна було потрапити"

Вiктор Леоненко розповiв після приходу Фоменка Динамо обіграло зіркову Барселону.


– Коли Фоменко змінив Онищенка, Динамо обіграло зіркову Барселону – 3:1. Ви оформили дубль у тому матчі. У чому секрет успіху?

– Я там тренерського успіху не бачу. Мізіна вилучили за гру рукою, ми грали вдесятьох, і засіли в глуху оборону – влаштували Сталінград біля власних воріт. Гру витягнули я і покійний Шкапенко. Коли Паша перший гол забив, Фоменко ще навіть із роздягальні не вийшов.


У цьому матчі боролася вся команда. Ми не грали, а виживали. Тактики ніякої не було: треба було терпіти та чекати на свій момент. По-іншому грати з Барселоною було неможливо. А у другій грі Барселона забила нам стільки, скільки захотіла, перемігши 4:1.


У Барселоні тоді грали справжні зірки – Ромаріо, Куман, Стоїчков, Лаудруп, Бакеро, Гвардіола.


– Як вам гралося проти таких зірок?

– Мені здається, якби Куман бив по воротах суперника зі свого штрафного, він би теж іноді забивав. Я таких ударів ще не бачив, м'яч летів як куля. Навіть, не знаю, як його передачі зупиняли Стоїчков та Ромаріо. У нас у стінку ніхто не хотів ставати, коли Куман бив, одразу до лікарні можна було потрапити.


– Фоменко вас похвалив після перемоги над Барселоною?

– Ні! Я йшов у роздягальню, думаю, зараз Фоменко хвалитиме, а він ще й напхав. Фоменку не сподобалася наша гра – що в нас нічого не виходило в атаці. Певне, він забув, хто в нас був суперником.


– Чому зняли Фоменка?

– Чесно, вже не пам'ятаю. Тоді мільйон футболістів та тренерів проходило через Динамо.