18 лютого 2024 14:07

"Рано чи пізно він стане гравцем основи "Динамо". Колишній тренер Михавка оцінив перспективи захисника

Тренер «Львова» Роман Гданський в коментарі Тribuna.com розказав про захисника «Динамо» Тараса Михавка, з яким працював у львівському клубі.


«Він доволі універсальний футболіст. У нього такий потенціал, що може грати на будь-якій позиції. Я в U-17 його бачив більше у середині, тому що є хороше бачення поля, хороша техніка, хороша передача. Також непоганий на атаку, забивний футболіст.


Пізніше вийшло так, що його перебудували у центр захисту в U-19, там був інший тренер спочатку. Я вважав, що він мав би більше себе розкривати у середині, тому що це гравець з ухилом на атаку. Навіть коли зараз грає центрбека, то дуже добре вклинюється в атаку, його тягне туди вперед.

Коли я сам прийняв U-19, то вже не повертав його у центр поля – там були інші гравці, а він добре засвоївся на новому місці. У середині, напевно, йому потрібно було мати трошки більше фізичної витривалості, щоб бігати вперед-назад. А от у центрі захисту Тарас комфортно почувається – добре грає головою, хороша довга передача, хороший початок атаки, читає гру, сильний в єдиноборствах. Дай Боже, щоб він на цій позиції далі розвивався.

Напевно, трошки впевненості йому треба. Він молодий, немає ще досвіду. Але це в його силах. Я з ним досить часто спілкуюся, десь підказую побутові чи ігрові моменти. Це здібний хлопчина. Свого часу він був не дуже серйозний, доводилося мені з ним навіть трохи жорсткуватий виховний процес проводити. Зараз Тарас змінився, подорослішав. Згадує, як колись якісь моменти та підказки несерйозно сприймав, а тепер каже: «Так, як ви і казали, десь так воно і виходить, ваші підказки лише пішли на користь». Йому просто треба часу і впевненості.

Думаю, що він може спокійно поборотися за місце у стартовому складі. Тренерам видніше, у якому він стані та наскільки готовий цю позицію зайняти, але в майбутньому, думаю, рано чи пізно стане гравцем основи», - сказав Гданський.


Фото - ФК «Минай»