10 лютого 2024 23:35

"Загублений та ізольований". Іспанська преса рознесла Довбика і Циганкова за приниження в Мадриді

Десятого лютого в рамках 24 туру іспанської Ла Ліги Реал (Мадрид) на «Сантьяго Бернабеу» приймав каталонську Жирону. Одразу три українці вийшли на поле в стартових складах команд. Андрій Лунін зайняв місце у воротах Реала, а Віктор Циганков та Артем Довбик були включені в основу каталонців.


Реал здобув перемогу на класі. На 61 хвилині «королівський клуб» вже вів у рахунку 4:0 після того, як по одному м’ячу забили Вінісіус та Родріго, а також оформив дубль Джуд Беллінгем.

Циганков та Довбик були замінені на 70 хвилині, коли вже в матчі було все вирішено. Голів більше не було, а тому Реал виграв зустріч із рахунком 4:0.

Видання Sport.es оцінило гру українських легіонерів Жирони:

Циганков (4): «Загублений. Українець майже не впливав на гру, а його розміщення на фланзі було абсолютно безпечним для Менді, який провів один з найспокійніших днів у складі мадридців».

Довбик (5): «Ізольований. Без належних м'ячів він не зміг жодного разу перевірити нетиповий захист Карвахаля та Чуамені, що складався з центральних захисників. Ані кросами, ані прострільними передачами Довбик не мав майже ніякого впливу на матч».

Після цього поєдинку Реал із 61 очком у активі відірвався від другої Жирони, в якої 56 балів. Далі ідуть Барса (50), Атлетіко (48) та Атлетік Більбао (45), які також мають по грі в запасі.