10 лютого 2024 15:06

Гендиректор "Баварії": "Для нас Суперліги не існує. Не розумію, звідки мають взятися мільярди євро при безкоштовних трансляціях. Вони знайшли схованку Скруджа Макдака?"

Генеральний директор «Баварії» відповів на питання про можливу участь у Суперлізі.


– Чи стане участь у вигідній Суперлізі серйозною альтернативою для «Баварії» після того, як Європейський суд відчинив двері до її створення? Говорять, що клуби-учасники отримають 15 мільярдів у перші три роки. А німецький керівник проекту Бернд Райхарт заявив, що "Баварія" - "важлива частина Суперліги".


– Для нас це взагалі не альтернатива. Наша позиція непохитна. І мені незрозуміло, навіть дратує, як ініціатори Суперліги ігнорують наші чіткі заяви і говорять про те, як їм хотілося б бачити «Баварію» на борту. Це показує, як мало вони насправді шанують футбол.

Я можу тільки сказати це дуже чітко: для мюнхенської "Баварії" немає Суперліги. І я категорично проти заяв, подібних до тих, які зробив пан Райхарт.


Колеги, з якими я спілкуюся в ECA (Асоціації європейських клубів), також дотримуються цієї чіткої позиції. Ми глибоко переконані, що національні ліги є основою кожного клубу. Це стосується й «Борусії» Дортмунд, який Ватцьку заявив про це недвозначно.


Ми не хочемо дозволити змаганню, чи то Суперліга, чи щось ще, зруйнувати статику європейського футболу. Я також не можу собі уявити змагання, в якому не будуть представлені дві найважливіші європейські ліги, тому що рішення Європейського суду не поширюється на Велику Британію після виходу з ЄС, а англійська FA має чіткий регламент щодо Суперліги.
І я не розумію, звідки має взятися багато мільярдів євро, бо всі ігри Суперліги мають транслюватися безкоштовно. Для мене це дуже підозріло. Чи не знайшли вони схованку з грошима, наприклад, Скруджа Макдака? Навіть якби знайшли, для нас це не має значення.


Я також не хочу, щоб «Баварія» подорожувала по всьому світу як свого роду бродячий цирк. Коротше кажучи: на мою думку, Суперліга залишається нездійсненною мрією, сказав Ян-Крістіан Дрезен в інтерв'ю Welt.