6 лютого 2024 10:17

"Дивлюся, ходить якийсь товстий дивак за парканом біля стадіону": як тренер реанімував кар’єру екс-воротаря "Динамо"

Український тренер В’ячеслав Богодєлов розповів, чи були у його тренерській кар’єрі випадки, коли він допомагав розкриватися голкіперам, на яких ніхто не ставив.


«Мені взагалі все життя було цікаво працювати із воротарями, у яких ніхто не вірив. Я їх захищав та намагався розібратися, чому усі на них поставили хрест?»

Спеціаліст поділився конкретною подібною історією:

«Олександр Рибка закінчив школу і перейшов до Динамо-3. Він трохи набрав вагу перед зборами, і на одному з тренувань пошкодив меніск, стрибаючи через бар’єри. Йому зробили операцію. Начебто успішно, але він через деякий час кудись пропав».

Також Богодєлов додав такі слова про Рибку в ті часи:

«Пройшов місяць чи два, дивлюся, ходить якийсь товстий дивак за парканом біля стадіону. Питаю: «Саня, це ти? Чого не приходиш?». Він: «Так, це я. Відновлююся». Я йому: «Приходь, будемо хоча б потрохи якось ловити», – сказав тренер в інтерв’ю «Українському футболу».

Наставник пригадав, як кар’єра Рибка пішла вгору.

«Спочатку Рибка на стільці в мене сидів та ловив у руки, потім з місця. Вийшло так, що він здорово себе проявив у Динамо-3, і його підняли нагору. Потім він дебютував за першу команду, вийшовши на «Сантьяго Бернабеу» замість вилученого Олександра Шовковського у грі проти Реала (1:5) у Лізі чемпіонів. Тоді йому Серхіо Рамос врізав ліктем, і він догравав матч зі струсом мозку».

Рибка під час кар'єри грав за київське Динамо, донецький Шахтар, турецьці Карабюкспор, Афжет Афйонспор, Болуспор, азербайджанський Сабаїл, латвійську Лієпаю, Металіст та Львов.
На даний момент голкіпер є воротарем київської Оболоні.