5 лютого 2024 10:40

Фінал наступного Мундіалю пройде в Нью-Джерсі, матч відкриття - у Мехіко: весь розклад на ЧС-2026

Фото - ua.depositphotos.com


Фінал Чемпіонату світу з футболу 2026 року пройде у Нью-Джерсi на "Метлайф-стедiум" 19 липня. Матч відкриття турніру відбудеться 11 червня у столиці Мексики, Мехіко.


Також Торонто (Канада) та Лос-Анджелес (США) приймуть матчі відкриття ЧС відповідних національних збірних.


Інноваційний графік матчів розроблений таким чином, щоб звести до мінімуму поїздки як команд, так і вболівальників, гарантуючи, що відпочинок та відновлення гравців будуть пріоритетом протягом усього турніру.


Календар



Як і Мексика, збірні Канади та США проведуть по три матчі групового етапу на своїй території. Канада розпочне свою кампанію в Торонто у п'ятницю, 12 червня 2026 року, а Сполучені Штати – того ж дня у Лос-Анджелесі.


Графік, складений у ході консультацій з ключовими зацікавленими сторонами, у тому числі тренерами та технічними директорами національних збірних, також підвищить ймовірність проведення матчів у найкращих можливих умовах та дозволить уболівальникам скоротити час у дорозі, слідуючи за своїми командами.


Матчі та час їхнього початку будуть підтверджені після фінального жеребкування ЧС-2026, яке, як очікується, відбудеться ближче до кінця 2025 року.


Розклад матчів ЧС-2026:


26-й чемпіонат світу з футболу стартує на знаменитому стадіоні "Ацтека" у Мехіко у четвер, 11 червня 2026 року, а фінал заплановано на неділю, 19 липня 2026 року, у Нью-Джерсi.

Торонто, Мехіко та Лос-Анджелес приймуть матчі відкриття своїх національних збірних.

Канада, Мексика та США гарантовано зіграють свої три матчі групового етапу на своїй території, а Гвадалахара, Ванкувер та Сіетл також обрані для проведення матчів групового етапу приймаючих країн.

Майамі прийме матч за 3-е місце, Даллас і Атланта проведуть півфінали, а Даллас прийме дев'ять (9) матчів – більше, ніж будь-яке місто-організатор турніру.


Графік матчів забезпечує триденний відпочинок команд у 103-х зі 104-х матчів турніру. Більшість матчів проводитиметься у трьох регіональних зонах (східній, центральній та західній), щоб скоротити поїздки команд та вболівальників.

Груповий етап:

У перший ігровий день турніру увійдуть два матчі, у тому числі фінальний турнір у Мехіко та матч у Гвадалахарі.


У другий день відбудуться два матчі за участю господарів Канади та США відповідно.


В останніх чотирьох ігрових днях групового етапу буде по шість матчів на день. Матчі в одній групі будуть проводитись одночасно, щоб зберегти цілісність змагань.


Усі інші матчі групового етапу включатимуть по чотири матчі на день із чотирма початковими датами.


Стадіон «Ацтека» в Мехіко втретє прийматиме матч відкриття, увійшовши в історію чемпіонату світу з футболу як перший стадіон, який зробив це.


Канада прийме свій перший чемпіонат світу з футболу.

США проведуть чемпіонат світу з футболу вдруге після рекордного чемпіонату 1994 року.