4 лютого 2024 11:56

"Такої мерзоти, як Павелко, більше не буде в українському футболі": Гельзін висловився про прихід Шевченка в УАФ

Колишній президент донецького Олімпіка Владислав Гельзін ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментував обрання Андрія Шевченка головою УАФ замість Андрія Павелка, який нині перебуває в СІЗО.


Колись Владислав Гельзін сказав, що Олімпік не відродиться допоки УАФ очолює Андрій Павелко. Зараз в Асоціації вже новий керівник і це хороший привід для сайту Sport-express.ua поспілкуватись з Гельзіним.


«Насамперед потрібно розібратися з війною і перемогти, а потім уже думати про відродження Олімпіка»


– Владиславе Григоровичу, ви колись сказали, що поки є Павелко на чолі УАФ, то Олімпіка не буде. Павелка зараз немає і виникає питання: чи чекати нам відродження Олімпіка?


– Насамперед потрібно розібратися з війною і перемогти, а потім уже думати про відродження Олімпіка. Так буде правильно. Наш фонд, який раніше був пов'язаний із футболом, зараз працює на допомогу постраждалим від російського божевілля. Зараз ми всі сили, зокрема й фінансові, кинули на допомогу людям, які залишилися без даху над головою. Допомагаємо їм продуктами, речами. Також допомагаємо, чим можемо, нашим доблесним ЗСУ.


– Тобто про футбол і відродження Олімпіка можна буде говорити тільки після нашої перемоги?


– Тільки так.


– В останній нашій розмові ви говорили, що Павелку потрібно тікати. Не втік, але добровільно пост свій не залишив. Зараз його місце зайняв Андрій Шевченко. Ваша думка про зміну керівництва в УАФ?


– Зміна керівництва мала відбутися давно. Те, що відбувалося в нашому футболі за часів Павелка – це катастрофа. Сьогодні є велика надія, що в УАФ прийшли люди, які реально хочуть повернути наш футбол на належний рівень. Сподіваюсь, вони повернуть довіру до Асоціації і повністю поміняють суддівський корпус. Потрібно зробити так, щоб усі футболісти і тренери знову повірили в чесність арбітрів.


Думаю, з приходом Шевченка все зміниться в кращий бік, буде прозорість, налагоджена система управління і контролю. За Павелка УАФ була повністю закритою структурою.


«Чим італійці кращі за Павелка? Це була одна шайка, яка виконувала команди, що віддавалися на п'ятому поверсі Будинку футболу»


– Лучі та інших італійців треба прибирати?


– Звичайно. Чим італійці кращі за Павелка? Це була одна шайка, яка виконувала команди, що віддавалися на п'ятому поверсі Будинку футболу. Це всі знають.


– Ходять чутки, що новим головою суддівського корпусу стане Монзуль.


– Хто б не прийшов, головне – щоб це була чесна людина, яка діє по совісті і хоче змінити те свавілля, яке було раніше.


– Що думаєте про перспективи Павелка, який перебуває в СІЗО, але рішення суду щодо нього досі немає?


– Я не хочу нічого говорити про Павелка. Це перекреслена сторінка для українського футболу. Я радий, що Шевченко привів із собою нову команду. Це люди, які багато чого досягли в українському футболі. Так, можливо, у них мало досвіду, зате є величезне бажання, і це велика перспектива для українського футболу. Час покаже.


Шевченко у своїй програмі задекларував дев'ять пунктів, які передбачають відкритість УАФ і розвиток нашого футболу. Це те, про що я говорив раніше.


– Коли Павелко тільки-но приходив в УАФ, то теж був спочатку відкритим і багато хто думав, що футбол зміниться на краще. Як ви вважаєте, чи не перетворить система з часом Шевченка на Павелка?


– Думаю, що ні. Такої мерзоти, як Павелко, більше не буде в українському футболі.


Фото - ФК "Олімпік"