4 лютого 2024 11:11

"Буде дуже важко": Шацьких оцінив шанси "Динамо" на чемпіонство в УПЛ

Максим Шацьких, який нині тренує Пахтакор з Узбекистана, пильно стежить і за баталіями в УПЛ.


Легендарний нападник Динамо впевнений, що столичному гранду у цьому сезоні цілком по силам скинути з трону Шахтар та завоювати золоті нагороди, не дивлячись на те, що під час зимового трансферного вікна «гірники» суттєвво підсилили склад, а біло-сині залишилися пасивними на трансферному ринку.


«Шанси рівноцінні. Що вони там витрачають? Та нехай витрачають, таке діло. Динамо, я думаю, по силах боротися за чемпіонство. Не бачу ніяких проблем. Так, буде дуже важко, але жодних проблем я не бачу».


Щодо прогнозів на Кубок України, тобто його тріумфатора, то Шацьких був теж не категоричним і не віддав національний трофей завчасно Шахтарю.


«Кубок – це взагалі окремий турнір. Хто завгодно може його взяти. В першій парі все зрозуміло (Шахтар – Чорноморець), хоча це футбол і все може статися.


В другій парі (Полісся – Ворскла) більше віддаю перевагу Поліссю. І потім фінал Шахтар – Полісся», – розповів Шацьких в інтерв'ю «Українському футболу».


На зимову відпустку Динамо пішло маючи в доробку 28 очок, які дозволяють команді Олександра Шовковського посідати п'ятий щабель в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. При цьому біло-сині мають три поєдинки в запасі і за потенційно набраними пунктами є лідерами УПЛ.


Першим поєдинком у новому році для біло-синіх має стати виїздна гра проти харківського Металіста 1925. Базова дата проведення поєдинків 18-го туру УПЛ – 24 лютого 2024 року.


Максим Шацьких грав за Динамо з 1999 по 2009 рік. За цей час він провів у біло-синій футболці 328 матчів: 141 гол, 18 результативних передач.