1 лютого 2024 17:44

"Чорноморець" знову програв на зборі у Туреччині

Сьогодні в одеського "Чорноморця" черговий ігровий день на турецькому зборі. Підопічні Романа Григорчука зустрічалися у контрольному матчі із єреванським "Алашкертом", який посідає у чемпіонаті Вірменії 5-е місце. Слід сказати, що спаринг-партнер у одеситів виявився із когорти міцних горішків. Вже у дебюті поєдинку вірменська команда часто гостювала на половині поля "Чорноморця" і домоглася успіху. На 10-й хвилині, після третього поспіль кутового біля воріт Олега Білика суперник відкрив рахунок завдяки удару головою бразильця Вільяма з близької відстані.


Більша половина першого тайму і чверть години другого пройшли без голів, однак на 61-й швидка контратака єреванців завершилась результативно. Темношкірий легіонер "Алашкерта" не зустрів супротиву з боку "моряків" у центральній частині поля, і наблизившись до штрафного майданчика, відпасував наліво на Артака Єдігаряна, який вбігав у карну зону. Той не схибив, пробивши низом у дальній кут "рамки", яку після переви захищав Данило Варакута. Однак рівно через хвилину "Чорноморцеві" вдалося забити м’яч у відповідь. Зігі Бадібанга промчав по правій бровці і прострілив вздовж воріт. Ближче до дальньої стійки знаходився Андрій Штогрін, який без завад вразив незахищений простір "рамки".


Як не очікував тренерський штаб одеської команди на збільшення обертів підопічних з подальшою реалізацією гольових моментів, зробити це не вдавалося. На відміну від "Чорноморця", єреванці діяли гостріше. Наприкінці матчу вони досить впевнено почувалися у штрафному майдачнику одеситів, вразивши ворота ще двічі – на 87-й хвилині це зробив Карен Налбандян, а на 90-й еквадорець Єйсон Расінес.


Цей поєдинок був для "моряків" сьомим за ліком на полях Туреччини. За планом команда Григорчука має зіграти ще один матч – він повинен відбутися 4 лютого, перед від’їздом додому.


"Чорноморець" грав у такому складі: Білик (Варакута, 46), Арсіч (Голуб, 46), Салюк, Гучек (Ієде, 46), Єрмаков (Ситников, 67), Васильєв, Кузик (Авагімян, 46), Шпорн (Присяжнюк, 67), Штогрін, Бойчук (Пшеничнюк, 84), Бадібанга.