27 січня 2024 19:05

"Лутон" вирвав перемогу над "Евертоном" у матчі Кубка Англії: Миколенко відзначився автоголом

У поєдинку 1/16 фіналу Кубка Англії Евертон на власному полі сенсаційно програв скромному Лутону (1:2). Надії команди Шона Дайча на національний трофей голом у свої ворота поховав українець Віталій Миколенко і форвард Лутона Вудроу.


Як кажуть англійці – Shit happens. Саме цей вираз дуже влучно описує сутацію, котра сталася на 39-й хвилині поєдинку 1/16 фіналу Кубка Англії між Евертоном та Лутоном (0:1), із захисником «ірисок» Віталієм Миколенком.


М'яч після подачі кутового м’яч влучив у голову українцю (саме влучив, а не Миколенко його зрізав) та відрикошетив за спину воротарю Евертона Жоау Вірджінії. Спершу взяття воріт записали на захисника Лутона Ріса Берка, але переглянувши повтор, переписали в пасив Миколенка.


Однак, по перерві «іриски» досить швидко знову зробили цифри на табло однаковими: Джек Гаррісон потужно пальнув з-за меж штрафного майданчика, а досвідчений Тім Крул пісмав ґаву, замість м'яча, який просочився у нього під пахвою.


За рахунку 1:1 на табло «Гудісон Парку» гра мала б і завершилась, але проти був Колі Вудров, який вдруге забив Вірджінії. Знову після кутового.


1/16 фіналу Кубка Англії


Евертон – Лутон 1:2 (0:1)


Гол: Гаррісон, 55 – Миколенко, 39, автогол., Вудроу, 90+6.