13 січня 2024 11:09

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Поки що важко назвати конкретну дату, коли зможу тренуватися в загальній групі"

Півзахисник «Динамо» Андрій Ярмоленко розповів про відновлення після травми, оцінив гру команди в першій частині сезону та торкнувся теми можливого повернення вболівальників на трибуни.


– Як ваше здоров’я?


– Нічого, все нормально. Все йде за планом. Займаюся поки що за індивідуальною програмою, але все йде за планом. Кожного дня працюю, рухаємося далі.


– Коли вам вже можна буде тренуватися разом з командою?


– Разом з командою – поки що важко говорити якусь конкретну дату. Коли такі травми, то потрібно дивитися на реакцію самого коліна, на навантаження. Тому поки що почав бігати. Якщо за 2-3 тижні зроблю всю роботу без реакції коліна на навантаження, то буду приступати до роботи в основній групі.


– Ви їдете на збори разом з командою?


– Так, звичайно.


– У першій половині сезону важко було дивитися на гру команди з боку?


– Звичайно, важко. Ти нічим допомогти команді не можеш… Завжди легше бути на полі, ніж дивитися з боку. Звичайно, результат не той, який ми хотіли. Але нічого ще не втрачено, в нас є друга частина чемпіонату, щоб щось змінити.


– Чи можете виділити якийсь матч в першій частині сезону, в якому ви грали?


– Зараз важко щось говорити в лікарні. Про це треба сідати, думати, аналізувати. В лікарні про це важко говорити.


– Зараз ходять розмови про повернення вболівальників на трибуни. Що ви думаєте з цього приводу?


– Я думаю, це не ми повинні вирішувати. Повинні дивитися, наскільки це безпечно для людей, думати про безпеку. Звичайно, футбол – для вболівальників. Це зовсім інше відчуття, коли граєш з вболівальниками, а не без. Але зараз такий час, доводиться терпіти. Звичайно, хочеться, щоб вболівальники повернулися, однак люди повинні вирішувати, чи це правильно в даний момент.


Фото - ФК "Динамо"