12 січня 2024 16:05

Квартиру півзахисника "Шахтаря" можуть конфіскувати внаслідок корупційного скандалу навколо оборудок зі закупівлями для ЗСУ

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю.


Нагадаємо, що Гринкевича було затримано ДБР. Він намагався дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління, щоб повернути вилучене у межах кримінального провадження майно. Йдеться про скандал навколо оборудок із закупівлями для ЗСУ.

Працівники Управління виявлення та розшуку АРМА зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їхньої власності активів. Серед них є квартира у Львові, яка належить вінгеру «Шахтаря» Мар’яну Шведу.

Швед – колишній чоловік доньки Гринкевича, Ольги. Пара розлучилася у 2022 році, а потім також судилася щодо поділу майна.

АРМА ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках. Отримані дані орган у надзвичайно короткий термін та у повному обсязі спрямував до ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації.