12 січня 2024 11:44

Судді Ла Ліги неофіційно платили сину Негрейри за "тренерські" послуги - щоб стати кращими на полі

Раніше судді платили сину Негрейри – про це розповів один із арбітрів.


El Confidencial з посиланням на свідчення повідомляє, що суддя Сантьяго Хайме Латре, який працював на матчах Ла Ліги з 2014 по 2022 роки, а зараз є арбітром ВАР, виступив у справі Негрейри як свідок.


Латре розповів, що платив Хав'єру Енріке Ромеро, сину Негрейри, за "тренерські" послуги. «Я знаю, як він працював, і знаю інших суддів, які також наймали його. Оскільки я не знав інших людей, які б могли мені допомогти, я вирішив найняти його», – сказав Латре.


Син Негрейри давав суддям поради про те, як покращити виступи на полі. За даними слідства, Латре здійснив сім платежів (кожен – по 200 євро). Гроші надійшли на рахунок Енріке Ромеро. Аналогічні платежі в період з 2016-го до 2019-го здійснювали судді Ла Ліги та Сегунди Хав'єр Альберола Рохас, Давид Медьє, Олівер Де Ла Фуенте Рамос, Іньякі Віканді Гаррідо, Карлос Кальдерінья Павон та Альваро Морено Арагон.


Також Латре заявив, що судді платили сину Негрейри та готівкою: «Багато хто розраховувався з ним таким шляхом». Зазначається, що платежі здійснювалися по-чорному: неофіційно, без контрактів та рахунків.


Нещодавно Латре повідомив, що двічі-тричі Енріке Ромеро супроводжував його до самої роздягальні. При цьому екс-рефері зазначає, що метою Хав'єра Енріке Ромеро було зближення із суддями, гравцями, футбольною елітою не заради впливу на ігри, а для просування власних ділових інтересів.

Раніше голова Слідчого суду Барселони Хоакін Агірре, який веде справу Негрейри, вважав злочином виплату 7,7 млн євро від «Барселони» колишньому віце-президенту технічного комітету суддів (CTA) RFEF у період з 2001-го до 2018-го. El Confidencial зазначає, що платежі «Барси» Негрейрі та платежі суддів синові Негрейри здійснювалися паралельно.


Каталонський клуб звинуватили у хабарництві. Також у хабарництві звинувачені сам Хосе Марія Енрікес Негрейра, його син, а також колишні президенти каталонського клубу Жозеп Бартомеу та Сандро Росель. 18 жовтня звинувачення висунули і чинному президентові «Барси» Жоану Лапортi.