10 січня 2024 16:24

Невілл про Каземіро в МЮ: "Цього трансферу не трапилося б за хорошого керівництва та спортивного директора. Невдала селекція коштує клубу 2-3 років"

Гарі Невілл назвав провальним трансфер Каземіро в Манчестер Юнайтед.


«Каземіро – чудовий приклад короткострокового підписання, яке дорого коштуватиме довгострокову перспективу. Цього трансферу ніколи б не трапилося за хорошого спортивного директора, хороших власників і грамотного спеціаліста з підбору кадрів. Цього трансферу не мало бути, на нього мали накласти вето.


Ви починаєте трансферне вікно з добрими намірами, думаючи: «Нам потрібні чотири гравці» – і вибираєте профіль футболіста, який вам потрібен. Він повинен бути зростом шість футів, він тримати м'яч високо і забивати від 10 до 15 голів [за сезон]. Ви шукаєте цей профіль, а потім, по суті, потрібно, щоб керівник відділу з підбору персоналу, спортивний директор та команда скаутів представили 3-4 дійсно підходящі варіанти на розгляд.


Проблема в тому, що якщо ви не отримаєте ці варіанти, тому що вони з якоїсь причини недоступні або не подобаються тренеру, ви опинитеся в програші. Невдала селекція буде коштувати вам два чи три роки, ви не можете звільнити [гравців]», – сказав Невілл.