9 січня 2024 12:21

Луческу не повторить власну помилку: екс-тренер "Динамо" назвав два імениті клуби, яким він відмовив

Колишній головний тренер Динамо та Шахтаря Мірча Луческу розповів про пропозиції, на які він відповів відмовою після відходу з київського клубу.

Восени 2023 року Мірча Луческу оголосив про те, що йде у відставку з посади головного тренера Динамо, після чого киян очолив Олександр Шовковський.


В той же час румунський спеціаліст почав отримувати пропозицій від клубів з різних країн.

Містер зізнався, що його колишній клуб Бешикташ, який він очолював з 2002-го по 2004 роки, дійсно вів з ним перемовини, але румун не захотів приймати команду посеред сезону. У підсумку Бешикташ очолив Фернанду Сантуш.


«У суботу я зустрічався з ними, ми розмовляли близько п'яти годин. Я розповів їм, яких помилок припустилися в команді, дав кілька порад зі свого досвіду. Я дуже добре провів час у Бешикташі, виграв титул. Ми були чемпіонами в рік століття клубу. Ні Галатасараю, ні Фенербахче це не вдалося.


Я дуже чітко виклав свої ідеї. Я не очолюю команду посеред чемпіонату. Але якщо справа дійде до початку змагань, то наступного року стати тренером я згоден. Їхня пропозиція полягала в тому, щоб я керував протягом шести місяців, а потім, якщо я захочу і ми порозуміємося, продовжити».


Спеціаліст згадав про свій невдалий досвід у міланському Інтері (1999) як аргумент відмови Бешикташу. Тоді Містер прийняв команду у грудні 1998-го, але залишив її вже у березні після 17 матчів (по чотити перемоги і ничиїх і дев'ять поразок).

«Перша частина була чудовою, але тоді було десять гравців, у яких закінчувалися контракти. Вони всі хотіли грати, щоб довести свій рівень. Потім Моратті (тодішній президент клубу) оголосив, що Ліппі прийде з наступного року. Тож з цього моменту мої стосунки з футболістами кардинально змінилися.


У перших п'яти домашніх матчах ми забивали в середньому п'ять голів за гру. Потім травми отримали Роналдо, Сімеоне, Саморано, ми вилетіли від МЮ у Лізі чемпіонів (1:3). Тож досвід змусив мене відмовитися від пропозиції Бешикташа, яку прийняв би будь-який тренер у моєму віці».


Окрім цього, Луческу негативно відповив і на пропозицію від відомого клубу з Франції.

«Мені зараз добре з онуками, правнуками. Тож так, я відмовився і від Ліона. Там були дискусії, але я не хотів цього робити з тієї ж причини. Хто ризикує очолити команду посеред чемпіонату?


Ти працюєш з гравцями, яких не знаєш, ти їх не тренував, привозив, готував. Це складно. Тому навіть тут, вдома, я не думаю про те, щоб очолити команду», – сказав Луческу для iAMsport.ro.