7 січня 2024 19:25

Пеп Гвардіола: "Де Брюйне унікальний. Він виграє матчі – таких футболістів мало"

Пеп Гвардіола пояснив, чому Кевін де Брюйне важливий для Манчестер Сіті.


Хавбек зіграв уперше із серпня – проти «Хаддерсфілда» (5:0) у Кубку Англії.

«Кевін не вирішить усі наші проблеми. Ми не досягнемо великих перемог, якщо не будемо єдиними.

У багатьох аспектах ми стаємо кращими. Я знаю, що Кевін здатний витримати тиск, але я не хочу звалювати все на його плечі, бо це несправедливо щодо нього. Він має бути частиною процесу.

Ми давно знаємо одне одного. Він має особлива, особлива здатність робити те, що рідко зустрічається. У нас є хлопці, які вміють робити забігання, і є хлопець, який здатний знайти потрібну передачу. Кевін – винятковий, унікальний.

Він добре зіграв. Ми думали, що краще випустити його у другому таймі, ніж на початку матчу, коли гра більш щільна у плані простору. Зараз Кевіну потрібно накопичувати роботу на тренуваннях більшою мірою, ніж матчі. Він ще не готовий відіграти 90 хвилин, проте матиме можливість вийти проти «Ньюкасла».

Ми в захваті від того, що він повернувся, бо Кевін допомагає вигравати матчі – таких футболістів мало. Ми здатні грати добре [і без нього], але Кевін, Холанд, Фоден, Альварес – ці хлопці виграють матчі. Ось чому так важливе повернення Кевіна», – заявив головний тренер «Манчестер Сіті».