4 січня 2024 00:32
2

"Жирона" в результативному матчі вирвала перемогу над "Атлетико", Довбик відзначився асистом

"Жирона" та "Атлетико" влаштували справжню виставу, яка, однак, завершилася на користь їхніх конкурентів.


Значною мірою характер матчу визначили втрати. У каталонців не змогли зіграти Циганков, Еррера та Давід Лопес, що змусило Мічела грати шашки наголо. "Атлетіко" ж виявився нездатним тримати концентрацію хоча б півгодини поспіль.


За підсумком вийшли гойдалки. "Жирона" створила два забійні шанси на старті - Довбик промазав, а ось Валері був точним.


За "Атлетіко" відповів Мората, який втік на рандеву з Гассанігою, поки захист чекав на свисток судді.


Далі знову "Жирона" - це Мартін запресингував Коке, і Савіо вгатив м'яч у сітку. Потім після скидки Довбика гол з метра забив Блінд – і це вже 3:1.


"Матрацники", однак, забили два у відповідь ще перед перервою, та судді зарахували лише один із двох голів Морати. Ух!


За ідеєю, Мічелу треба було зміцнювати захист уже в перерві, адже "Жирона" ледве стояла; однією атакою такий матч виграти було неможливо. Тренер, однак, вирішив почекати – і помилився. На старті другого тайму "Атлетіко" влаштував навалу та створив 4-5 вірних гольових шансів. Господарям сильно пощастило, що на вістрі був Мората, який реалізував лише 1 із 5. Втім, навіть так це хет-трик.


І ось тільки за рахунку 3:3 Мічел почав заспокоювати гру. Виходи Соліса та Арнау стабілізували оборону, та й атака знову прорізалася – удар Довбика був небезпечним, але Облак потягнув і його, і спробу Коуто.


Все йшло до нічиєї, і вона була б закономірною, але вже в доданий час Іван Мартін поліз самотужки на весь захист і виконав щось таке, від чого у Облака відвисла щелепа. Та й не лише в нього! То був гол, який ми запам'ятаємо надовго!


Неймовірна "Жирона" знову перемогла - і тепер має ті ж 48 очок, що й "Реал". У "Атлетіко" - 38 балів та третє місце.


19-й тур Прімери. Жирона. "Монтіліві"


"Жирона" - "Атлетіко" - 4:3


Голи: Валері, 2, Савіо, 27, Блінд, 39, Мартін, 90+1 - Мората, 14, 44, 54


"Жирона": Гассаніга – Коуто, Ерік Гарсія, Блінд, Гутьєррес – Савіо (Порту, 89), Мартін, Алейш Гарсія, Валері (Соліс, 59) – Торре (Арнау, 67) – Довбик (Стуані, 67)


"Атлетіко": Облак – Вітсель, Хіменес, Ермосо – Рікельме (Корреа, 77), Льоренте, Коке, де Пауль (Депай, 86), Самуел Ліно (Моліна, 46) – Грізманн (Сауль, 89), Мората

Жирона іспанський Лестер. Гра нічийна, але фарт ніхто не відміняв. а з ним Жирона йде поруч.....Але наступного сезону буде знову середняком.
на 30-ой секунде не забил в упор с 5-ти метров...