30 грудня 2023 12:40

Євген ЧЕБЕРКО: "Люди, які зараз в Мелітополі, хочуть, щоб прийшла українська армія і повернула місто до України"

Захисник «Коламбус Крю» Євген Чеберко в інтервʼю Tribuna.com розповів про свою бабусю в окупованому Мелітополі.


– Ви родом з Мелітополя, який, на жаль, сьогодні окупований. Чи залишились у місті рідні та близькі люди для вас?


– У мене там залишилася бабуся. Не завжди можу подзвонити їй, тому що є перебої з інтернетом і зв'язком. Це найважче. Але моя мама дзвонить їй кожні 3-4 дні, коли зв'язок пробивається. У мами є номер людей, які живуть поряд з бабусею. Вони можуть прийти до неї та дати слухавку.


У бабусі все добре. Вона уже у віці, це нелегко, але якщо в неї все добре, для мене це легше. Бо знаю, що Мелітополь окупований, і ти не можеш змінити це. Але ти можеш переживати за людей, які там залишилися. Якщо з ними все добре, тобі легше сприймати цю ситуацію.


Переживаю, звісно, але пробую не думати багато про це. Бо стає гірше. Якщо починаєш дивитися відео і спілкуватися з людьми про те, що трапилося в Мелітополі, відчуваєш, що це якийсь жахливий сон. Ти не хочеш про це думати, бо це тебе стопорить.

Авжеж хочеться, щоб все повернулося на свої місця. Бо знаю, люди, які зараз в Мелітополі, хочуть, щоб прийшла українська армія і повернула місто до України. Їм не подобається там бути.

Але ми не знаємо, що відбувається там насправді. Є люди, які пішли на роботу і працюють там на росіян. Але їм потрібно щось робити, працювати. Тому це важко. Ти не можеш казати людям, що вони повинні робити, казати щось погане про них. У них є сім'ї, вони повинні заробляти гроші.

Це важко, але сподіваюсь що все повернеться на своє місце, і Мелітополь буде українським, а не як зараз, що російські прапори висять по всьому місту. Сподіваюсь, що одного дня зможу повернутися до свого міста, - сказав Чеберко.