26 грудня 2023 08:34

Циганик назвав топ-5 яскравих подій року в українському футболі: знайшлось місце і для Луческу

Ігор Циганик оголосив п’ять футбольних подій у 2023 році, які йому особливо запам’яталися.


Журналіст під першими двома номера відзначив вихід молодіжної збірної України під керівництвом Руслана Ротаня до 1/2 фіналу Євро-2023 та гру Віктора Циганкова і Артема Довбика в Іспанії.

«1. Вихід збірної України на «Олімпіаду» вперше в історії нашого футболу. І яскравий виступ команди Ротаня на Євро.

2. Дует Довбик–Циганков в Жироні. Команда йде в лідерах Ла Ліги і там правлять бал українці. Це дуже сильно».

Пригадав журналіст і найбільший трансфер в історії українського футболу – перехід Михайла Мудрика з Шахтаря до Челсі за 70+30 мільйонів євро.

3. Продаж Мудрика із Шахтаря в Челсі. За українського футболіста заплатили такі гроші – це дорого коштує.

Важливою подією Циганик вважає призначення на посаду головного тренера збірної України колишнього наставника Динамо Сергія Реброва.

«4. Прихід Реброва у збірну. Я сподіваюсь, що при ньому наша команда зможе показати результат, як мінімум не менше, ніж за Шевченка. Тобто потрапити до вісімки найкращих команд Європи».

На сам кінець коментатор загадав Мірчу Луческу, який тренував Динамо та Шахтар, а цього року покинув Україну.

«5. Відхід Луческу. Він 15 років віддав Україні, навчив нас перемагати. В Шахтарі він довів, що ми можемо конкурувати з найкращими, побудував певну систему, яка працює і до сьогоднішнього дня. Він єдиний тренер, який виграв чемпіонат України і з Динамо, і з Шахтарем. Думаю, в найближчий час це мало кому вдасться», — сказав Циганик в ефірі авторської програми на ютубі.