21 грудня 2023 15:00

"Барселона": "Рішення Суду ЄС прокладає шлях до нового турніру елітного рівня, виступаючи проти монополії футбольного світу"

«Барселона» виступила з заявою після оприлюднення рішення Суду Європейського Союзу, який постановив, що УЄФА та ФІФА діяли проти законодавства про конкуренцію, заблокувавши створення Суперліги у 2021 році.


«Барселона» задоволена рішенням Суду Європейського союзу з оцінки проєкту Суперліги, запропонованого компанією A22 Sports.


Будучи одним із клубів, що підтримують проєкт Суперліги, «Барселона» вважає, що це рішення прокладає шлях до створення нового футбольного турніру елітного рівня в Європі, виступаючи проти монополії футбольного світу, і бажає розпочати нові дискусії про те, яким шляхом мають рухатися європейські змагання в майбутньому.


З моменту заснування у 1899 році «Барселона» завжди була новатором у світі спорту, очолюючи рух до професійніших структур як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні.


Тому, як і останніми роками, клуб вважає, що середньострокова стійкість європейського футболу передбачає необхідність створення концепції, подібної до Суперліги, запропонованої A22.

Потрібна система турнірів, яка буде вирішувати проблему перевантаженості матчами, працювати над регулюванням фінансового фейр-плей, ставити на чільне місце гравців і вболівальників. Ця система повинна поважати внутрішні турніри та бути меритократією, що базується на результатах на полі.


У рік, коли клуб святкує своє 125-річчя, «Барса» хоче продовжувати використовувати свій досвід та знання у різних видах спорту, щоб запропонувати рішення для поточних проблем в елітному спорті.

Саме тому вона заявляє про підтримку Суперліги, яку просуває A22, і закликає до конструктивних дебатів між національними та міжнародними організаціями, які сьогодні були підтримані сьогоднішнім рішенням Суду ЄС», – йдеться у заяві «Барселони».