15 грудня 2023 15:25

Вадим КОСТЮЧЕНКО: "Моє завдання — підготовка конгресу, а не участь у виборах президента УАФ"

У вітчизняних спортивних ЗМІ поширюється інформація про те, що перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко планує висуватися в президенти Української асоціації футболу. Нагадаємо, що 25 січня 2024 року має відбутися Конгрес УАФ, одним із пунктів порядку денного якого є питання про вибори президента асоціації.


«Давайте відразу розставимо акценти: кандидатів на обрання в президенти УАФ згідно зі статутом організації мають право висувати лише постійні члени — це 25 регіональних асоціацій, а також УПЛ та ПФЛ, — сказав у коментарі прес-службі УАФ Вадим Костюченко. — Ніхто — ні самі кандидати, ні органи державної влади, ні будь-які інші організації — не має такого права та можливостей. Таке право, повторюся, є виключно у членів УАФ.


Що стосується особисто мене. За рішенням Виконкому УАФ я маю забезпечити підготовку й проведення позачергового конгресу відповідно до статутних документів УАФ, УЄФА та ФІФА. Жодних планів щодо участі у виборах президента УАФ у мене не було, і з такою пропозицією до мене не зверталися ті члени УАФ, яки мають право висувати кандидатів на цю посаду.


Щодо поточної ситуації, то в мене є інформація, що вже 23 організації провели засідання своїх керівних органів, на яких проголосували за те, щоб кандидатом на посаду президента УАФ став Андрій Миколайович Шевченко. Наразі ми очікуємо в УАФ оригінали, що підтверджують такі рішення, для офіційної реєстрації».


Фото: УАФ