7 грудня 2023 20:46

Джорджо К'єлліні: "АПЛ набагато кращий за інші ліги. "Вест Хем" на рівні найкращого клубу Серії А"

Джорджо К'єлліні поставив АПЛ вище за інші чемпіонати.


– Грати в Англії дуже складно для будь-якого футболіста, бо там треба бути фізично готовим на понад 100 відсотків. Ця ліга набагато краща за будь-яку іншу у світі. Мало хто може швидко до неї адаптуватись, часу гравцям там не дають, особливо молодим.

Скамакка провів один рік у "Сассуоло", тому йому було складно стабільно проявляти себе [у "Вест Хемі"]. Він дуже хороший футболіст і заслуговує на те, щоб йому дали трохи більше часу, щоб команда вірила в нього трохи більше. Але я розумію, що чекати там не можна, бо треба перемагати. Якщо є сильніший футболіст, то доводиться його ставити.

– Тобто справа не у культурних відмінностях?

- Ні, я так не думаю. Те саме було б у тому випадку, якби Скамакка перейшов у «Ювентус», «Інтер» чи «Мілан». Йому потрібен був час.

Можливо, в Італії простіше, тому що він знайомий із чемпіонатом, але «Вест Хем» на одному рівні з найкращою командою Серії А.

Ви бачили Смолінга, Томорі, Лофтус-Чіка? Вони з точки зору фізичної підготовки втричі кращі за більшість футболістів в Італії. Вони мають таку перевагу, яка дозволяє їм знищувати суперників. І протистояти такому нелегко, – сказав захисник Лос-Анджелеса.