27 листопада 2023 20:53

Владислав КАБАЄВ: "Ми дивимось у турнірну таблицю і знаємо, що нам треба робити"

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв прокоментував свій дебютний гол за київський клуб та розповів про мету команди на сезон.


Вже підрахували скільки ви не могли забити свій перший м’яч за Динамо. 36 ігор потрібно було, щоб Кабаєв відзначився дебютним голом за столичну команду. Які відчуття?


— Коли ти граєш за Динамо, то ти завжди знаходишся, як під лупою. Грав би десь в іншому клубі, то так би не було. Ну, не забиваєш, то не забиваєш. Я відчував увесь цей тиск, цю критику, все це є і це нормально для нас. Як би там команда не грала, як би ти не грав — завжди буде критика. Ну цей гол повинен був колись настати. Він мені дуже допоміг і я тепер можу дихати на повні груди. Команда дуже рада, тренерський штаб, мабуть, більше аніж сам я зрадів. Дуже щасливий, що знаходжуся у цьому колективі, в цій команді. Як би зараз не було нам важко у турнірній таблиці, я вірю, що все буде добре.


Навіть реакція Олександра Шовковського на перший гол була стриманою, а на другий — вся тренерська лава просто вибухнула емоціями.


— Я теж це побачив. Я — щасливий. Хлопці і тренери в роздягальні мене привітали. Супер, емоції тільки позитивні. Не хочу багато говорити зайвого і чогось обіцяти. Казати, що став на забивну колію. Кожен матч — це нове життя, бо команда грає інакше. Я тільки вірю, що цей гол дасть мені впевненості і я стану забивати частіше.


Також я спілкувався із президентом клубу Ігорем Суркісом. Він сказав, що Мірча Луческу — це минуле, а теперішнє - це Олександр Шовковський. Але мета у вас не змінилась — чемпіонство?


— Так, бо це Динамо Київ. Який би тут тренер не був, які би тут футболісти не були. Чи Кабаєв, чи інші, чи молоді, чи старі. Завжди вимагати будуть ставати чемпіонами. Я не скажу, що багато щось змінилося, поки дрібниці. Є позитив, ми спокійніше почали реагувати на все. Ми дивимося у турнірну таблицю і знаємо, що нам треба робити.


Команда пропускала багато до цього. Але при Шовковському вперше у сезоні два матчі поспіль без пропущених м’ячів.


— Ну, ми пропускали, але і забивали багато. Але вирішили, що треба в захисті налагодити гру, а попереду продовжувати забивати.