26 листопада 2023 23:16

"Обирають не грати у такі лотереї". Спортивний лікар пояснив, чому "Інтер" та інші клуби можуть сумніватися у трансфері Шапаренка

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував новину про те, що міланський Інтер відмовився від трансферу Миколи Шапаренка через його здоров'я.


Нещодавно стало відомо, що перед розривом хрестів у 2022 році міланський Інтер хотів підписав півзахисника Динамо Миколу Шапаренка, однак відмовився від цієї ідеї через важку травму українця.

Перед матчем 15-го туру УПЛ між Динамо і Рухом (2:0) в.о. головного тренера киян Олександр Шовковський заявив, що у Миколи знову пошкодження, через що він не зможу прийняти участь у цьому поєдинку.

Відомий спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував цю новину, згадавши приклад нападника Жирони Артема Довбика, який після розриву хрестів зміг без проблем повернутися на високий рівень.

«Показова історія Шапаренка, який був у вогні і зацікавив Інтер прямо перед розривом хрестів у грі проти Фенербахче. І у такому випадку Інтер відмовляється від трансферу Миколи з двох причин: гравець не буде доступним прямо зараз; невідомо яким він повернеться після відновлення і наскільки сильно збільшиться частота його травматизму.

Та історія доводить, що такі рішення мають сенс. Микола ніяк не може увійти в ігровий ритм після річного відновлення. Спочатку була травма сухожилля, зараз знову невідоме ушкодження (скоріш за все, мʼязове), яке не дозволяє йому зіграти сьогодні з Рухом.

Порвати хрести завжди означає прийняти виклик. Невідомо як зреагує твій організм, які травми будуть спіткати, та якою буде ситуація вцілому. Можеш, як умовний Довбик, не помічати навантажень, а можеш, як Шапа, довго шукати ритм та потерпати від травм. Топ-клуби обирають не грати у такі лотереї», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.