22 листопада 2023 18:53

Англійські клуби не найняли потрібне за Кодексом різноманіття кількість темношкірих, азіатів та жінок. Їм доведеться публікувати дані про етнічний та гендерний склад співробітників з 2024-го

Англійські клуби не виконали критерії Кодексу різноманіття.


У 2020 році Футбольна асоціація Англії (FA) створила Кодекс різноманіття з етнічної та гендерної різноманітності, що передбачає запрошення на роботу певної кількості темношкірих, азіатів та жінок. У 2022 році англійські клуби не виконали 6 із 8 критеріїв.

Як повідомили у FA, клуби, які обіцяли попрацювати над етнічною та гендерною різноманітністю, колективно не змогли досягти жодної зі своїх щорічних цілей.

Виконавчий директор англійської асоціації Марк Буллінгем повідомив, що з наступного року всі клуби чотирьох провідних дивізіонів Англії у чоловічому футболі та двох найкращих дивізіонів у жіночому футболі будуть зобов'язані публікувати інформацію про етнічний та гендерний склад співробітників.

Так, прийом на роботу чорношкірих, азіатських та змішаного походження кандидатів серед чоловіків на 9% нижче за норму – 16% нових співробітників при меті в 25%.

Зазначається, що деякі клуби показали хороші результати - "Фулхем", "Уолсолл" та "Вест Бромвіч" досягли всіх цілей. Але такі великі клуби, як Ліверпуль, Манчестер Сіті, Манчестер Юнайтед і Ньюкасл, виконали максимум одну мету.