21 листопада 2023 09:13

Головний тренер збірної Чехії залишає свою посаду після того, як вивів команду на Євро-2024

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгавий не продовжить роботу зі збірною Чехії. Після останнього матчу відбору до Євро-2024 проти Молдови (2:0) він заявив, що це був його останній поєдинок на чолі національної команди.


"Я хотів би подякувати хлопцям за те, як вони керували матчем після всіх подій. Ми досягли нашої мети - кваліфікації на чемпіонат Європи.


Хоча ми щасливі, але вирішили перед грою, що не будемо продовжувати роботу зі збірною. Я повідомив про це президента Футбольної асоціації Петра Фоусека. Тиск вже був величезним, іноді я навіть не розумів його. Це також вплинуло на наше рішення.


Справа не тільки в мені. За мною стоїть вся команда, яка займається реалізацією проєкту. Я переконаний, що ми виконали свою роботу і залишаємо після себе хороші результати", - цитує Шилгавого сайт Футбольної асоціації Чехії.


62-річний фахівець приєднався до збірної Чехії восени 2018 року. Загалом він провів 58 матчів на чолі команди і, таким чином, посідає друге місце в історичній таблиці тренерів за кількістю проведених зустрічей.


Спочатку Шилгавий зберіг прописку для збірної Чехії у Лізі націй B, а наступного року кваліфікувався на Євро-2020, де його команда дійшла до чвертьфіналу. Він також досяг успіху в новому розіграші Ліги націй, в якому вийшов до елітної Ліги А.


З іншого боку, збірна Чехії не змогла кваліфікуватися на чемпіонат світу і згодом повернулася назад до Ліги B в Лізі націй.


Зазначимо, що збірна Чехії пробилася на восьмий чемпіонат Європи поспіль.


Контракт Шилгавого із Футбольною асоціацією Чехії спливає через кілька днів - 30 листопада 2023 року.