20 листопада 2023 08:30

"Це було дико". Легенда "Динамо" зізнався, що його шокувало в топ-чемпіонаті після трансферу з Києва

Колишній футболіст Динамо Олексій Михайличенко розповів про свої емоції, коли він перейшов з київського клубу до італійської Сампдорії в началі 1990-х.


У 1990 році легендарний півзахисник київського Динамо Олексій Михайличенко залишив рідний клуб та перейшов до Сампдорії.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» ексгравець киян розповів, що здивувало його в Італії після переходу.

«Це більше навколофутбольні моменти. Я грав у сильному клубі – Динамо, багато разів бував за кордоном, тому Італії ані трохи не боявся. У Сампдорії у мене було набагато більше вільного часу, ніж в Динамо.

Ніхто за тобою не стежить, немає такого нагляду, який був у київському клубі, не було заїздів на базу за два-три дні до гри».

Окрім цього, Михайличенко визначив головну відмінність між тодішнім Динамо та Сампдорією.

«У Сампдорії потренувався три години, на наступний день відіграв матч – і ти вільний. Для мене це було дико. У цьому плані потрібно було трохи перелаштовуватися. Також було тяжко в плані мови, адже я не знав ні англійської, ні італійської.

Я сумував за атмосферою Динамо, тому що з Києва раніше ніколи не виїжджав на такий довгий час. Поруч не було друзів і родини, до цього треба було підготуватися, а часу не було», – сказав Михайличенко для «УФ».

Загалом у складі Сампдорії півзахисник провів всього один сезон (1990-1991), став чемпіоном Італії та зіграв 39 матчів, забивши чотири голи і віддавши один асист.


За Динамо українець виступав з 1981-го по 1990 роки: 170 поєдинків та 50 м'ячів.