6 листопада 2023 19:38

Максим ХЛАНЬ: "У "Зорі" мене не допускали до обідів та тренувань"

Півзахисник «Лехії» з Гданську Максим Хлань в ексклюзивному коментарі для Sport.ua розповів про реакцію луганської «Зорі» на його відому від нового контракту.


– В який момент ти зрозумів, що в «Зорі» ти себе більше не бачиш?
– Такого моменту не було до тих пір, поки наді мною не почали, прямо кажучи, знущатись. Я завжди був відкритий до діалогу з клубом. Був готовий підписувати новий контракт. Казав, на яких умовах готовий це зробити, але клуб повідомив, що хоче пролонгацію тільки на п'ять років. І після цього пішла, як то кажуть, коса на камінь. З'явились з боку клуба знущання на мою адресу. Кажу, не приховуючи цього. Але я також розумів і тренерський штаб. Він вимушено робив той чи інший крок. Мене не допускали до тренувань, на обіди, до тренажерної зали. Потім десь два місяці я провів в команді U-19. Я «Зорі» завдячував деякий час, вони мені допомагали. Але до мене ніхто крок так і не зробив. Тому вже вийшло, як вийшло.

– Тебе тренер підтримував на той момент?
– В «Зорі» тоді вже був Патрік ван Леувен. Але і з Віктором Скрипником в мене був контакт. Деякі інші тренери з інших клубів мені телефонували, підтримували. Я їм вдячний.

– Як складались стосунки з Патріком ван Леувеном?
– За всю команду не скажу. Але особисто мені на початку було важко, бо я до того працював тільки з українськими тренерами. А тут зовсім інший підхід, інше бачення гри, інший менталітет. В першу чергу було багато чого не зрозуміло. І я особисто не хотів це сприймати. Але потім, з часом, коли був помітний прогрес, він доволі швидко розвинувся, всі зрозуміли, що це те, що треба і це працює. В другому колі минулого сезону, здається, була тільки одна поразка в матчі з «Кривбасом».

В 6 матчах за новий клуб 20-річний півзахисник відзначився 2 голами.


Фото: ФК "Зоря"