30 жовтня 2023 15:29

Ексгравець ПСЖ - про напад фанатів на автобус "Ліона": "Через рік будуть Олімпійські ігри. Мені страшно"

Колишній футболіст французького "ПСЖ" Жан-Мішель Ларке висловився про напад фанатів "Марселя" на автобус із футболістами і тренерським штабом "Ліона".


"У нашій улюбленій Франції ми не в змозі забезпечити безпеку тренера. А через рік будуть Олімпійські ігри з церемонією відкриття довжиною 12 кілометрів. Мені страшно. Я вже не розумію цю країну, я просто в розпачі від того, що відбувається.


Неважливо, чи буде там бруківка, чи пивна банка, чи те й інше одночасно, чи одне за одним, яка різниця? Важливо те, що сьогодні ніхто не в безпеці, навіть автобус. Тут ідеться навіть не про колону - я говорю про міжміський автобус.


Ми не можемо забезпечити його безпеку. Водночас нам кажуть, що вболівальники повинні мати можливість вільно пересуватися. Але ми просто знущаємося над світом", - наводить слова Ларке RMC Sport.


Нагадаємо, матч 10-го туру французької Ліги 1 між "Марселем" і "Ліоном" було скасовано, оскільки незадовго до початку зустрічі фанати хазяйської команди закидали автобус гостьового клубу камінням. Унаслідок цього головний тренер "Ліона" Фабіо Гроссо отримав серйозні порізи від осколків скла. Схожий інцидент уже відбувався 2019 року - тоді фанати "Марселя" теж атакували автобус "Ліона".