23 жовтня 2023 17:19
3

Віктор ВАЦКО: "За "Динамо" без Ярмоленка - страшнувато"

Журналіст і коментатор Віктор Вацко в програмі "Вацко Live" висловив свою думку, щодо гри "Динамо" без Андрія Ярмоленка.


"За "Динамо" без Ярмоленка - страшнувато. Хоча в Луческу після міжнародних пауз команда традиційно важкувато виглядає в чемпіонаті, але я думаю, що братів Суркісів має насторожувати інше, їх команда у цьому сезоні програла усі матчі, які грала проти сильних суперників ("Чорноморець", "Полісся", "Дніпро-1"). Попереду досвідчений і якісний в обороні "Колос" і 3 команди із топ-4: "Шахтар", "Кривбас" та "Рух". І в цей період складних матчів, "Динамо" входить в психологічному нокдауні, втративши лідера і програвши 2 матчі поспіль.


І наостанок трохи цифр для Мірчі Луческу та його інтерв’ю про те, що в складі його команді грають діти. Середній вік стартового складу "Динамо" на матч проти "Дніпра-1" - 24,5 роки. Середній вік "Руху", який виніс "Верес" 5:2 - 20,8 роки. Я не знаю кому ще заходять виправдання Луческу, хіба що - румунській пресі".

Луческу ніколи не вмів працювати з молоддю. У кротівник йому привозили пачками бразіл відповідного рівня і він доводив їх до кондиції. А молоді, перспективні українські гравці гріли дупою лаву. Тому циганське скиглення, що йому не вистачило часу, тут недоречне. Валерій Васильович повернувся до Динамо 1996 р. Виконувати свої обов'язки почав 1 січня 1997 року. Цього ж року команда перемогла у ЧУ, а в 1998 році кияни оформили дубль — вигравши ЧУ та Кубок. Далі Барселона 3:0 вдома та 4:0 на виїзді. Наступний рік – півфінал ЛЧ. У 1/4 Реал аут. Нехай Луческу подивиться скільки років тоді було Шевченку, Реброву, Косовському, Михайленку іншим. Зелені молодики без відповідного досвіду в руках метра за короткий час стали гравцями європейського рівня. Тому справа не в часі, якого не вистачило, а в умінні. Різниця між Луческу та Лобановським така, як між Хаціолою та Гвардіолою.
Казнить,нельзя помиловать,как Шахтер поступил с ГТ...
"Я не знаю кому ще заходять виправдання Луческу, хіба що - румунській пресі"

І Суркісу, це головний глядач і шанувальник Луческу.