23 октября 2023 17:19
3

Виктор ВАЦКО: "За "Динамо" без Ярмоленко – страшновато"

Журналист и комментатор Виктор Вацко в программе "Вацко Live" выразил свое мнение относительно игры "Динамо" без Андрея Ярмоленко.

"За "Динамо" без Ярмоленко – страшновато. Хотя в Луческу после международных пауз команда традиционно тяжеловато выглядит в чемпионате, но я думаю, что братьев Суркисов должно настораживать другое, их команда в этом сезоне проиграла все матчи, которые играла против сильных соперников ( "Черноморец", "Полесье", "Днепр-1"). Впереди опытный и качественный в обороне "Колос" и 3 команды из топ-4: "Шахтер", "Кривбасс" и "Рух". И в этот период сложных матчей, "Динамо" входит в психологическом нокдауне, потеряв лидера и проиграв 2 матча подряд.


И наконец немного цифр для Мирчи Луческу и его интервью о том, что в составе его команде играют дети. Средний возраст стартового состава "Динамо" на матч против "Днепра-1" – 24,5 года. Средний возраст "Руха", который вынес "Верес" 5:2 – 20,8 года. Я не знаю кому еще заходят оправдания Луческу, разве что – румынской прессе".

Луческу ніколи не вмів працювати з молоддю. У кротівник йому привозили пачками бразіл відповідного рівня і він доводив їх до кондиції. А молоді, перспективні українські гравці гріли дупою лаву. Тому циганське скиглення, що йому не вистачило часу, тут недоречне. Валерій Васильович повернувся до Динамо 1996 р. Виконувати свої обов'язки почав 1 січня 1997 року. Цього ж року команда перемогла у ЧУ, а в 1998 році кияни оформили дубль — вигравши ЧУ та Кубок. Далі Барселона 3:0 вдома та 4:0 на виїзді. Наступний рік – півфінал ЛЧ. У 1/4 Реал аут. Нехай Луческу подивиться скільки років тоді було Шевченку, Реброву, Косовському, Михайленку іншим. Зелені молодики без відповідного досвіду в руках метра за короткий час стали гравцями європейського рівня. Тому справа не в часі, якого не вистачило, а в умінні. Різниця між Луческу та Лобановським така, як між Хаціолою та Гвардіолою.
Казнить,нельзя помиловать,как Шахтер поступил с ГТ...
"Я не знаю кому ще заходять виправдання Луческу, хіба що - румунській пресі"

І Суркісу, це головний глядач і шанувальник Луческу.