19 жовтня 2023 15:30

Без Бєланова, Блохіна та Шевченка: топ-10 гравців, які набрали найбільшу кількість очок в історії "Золотого м'яча"

Ліонель Мессі збирається виграти свій восьмий «Золотий м'яч» після того, як аргентинський нападник провів блискучі 12 місяців, включаючи успіх на чемпіонаті світу у грудні 2022 року.


France Football оновив умови голосування: результати матчів оцінюватимуться за європейським календарем, а це означає, що тепер враховуватимуться результати попереднього внутрішнього сезону, а не календарного року. Ця зміна відбулася в 2021 році після того, як Ліонель Мессі отримав сьому нагороду, незважаючи на те, що багато хто тоді вважав, що Роберт Левандовські заслужив «Золотий м'яч».


Восьмий успіх «Золотого м'яча» дозволить 36-річному Мессі збільшити відрив від Кріштіану Роналду – його найближчого суперника, який отримав п'ять разів цю нагороду.

Як відомо, міжнародні журналісти, тренери та капітани національних збірних голосують за свого першого, другого та третього найкращого гравця календарного року. Вони приносять п'ять, три та одне очко відповідно.

Британське видання Givemesport склало рейтинг із 10 гравців, які набрали найбільшу кількість очок в історії голосування за «Золотий м'яч» станом на 2023 рік.

Варто зазначити, що до цього списку не потрапили українські володарі «Золотого м'яча» Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко.



Роналду набрав найбільшу кількість очок в історії «Золотого м'яча». Він вигравав цю нагороду п'ять разів (2008, 2013, 2014, 2016 та 2017 роки) і шість разів посідав друге місце. Як і Мессі, він також фінішував третім.

Володар «Золотого м'яча»-2023 стане відомим 30 жовтня під час урочистої церемонії, яка відбудеться у Парижі.
Чинним володарем трофею є французький нападник Карім Бензема.