6 жовтня 2023 09:20

"Може дорости навіть до "Динамо". Український тренер назвав гравця, який у майбутньому міг би грати за киян

Асистент головного тренера Полісся Володимир Книш дав велике інтерв’ю «УФ», у якому розповів про своїх зіркових вихованців в академії Дніпра.


– Динамо з Кубку вибила Оболонь завдяки голу вашого вихованця Сергія Суханова. Розкажіть, як ви його знайшли?


– Я тоді працював в Нафтовику з Охтирки і було дуже складно зібрати команду. У нас у складі грало п’ять молодих охтирців і вони відігравали дуже важливу роль. Суханов був одним із них.

Він працював електриком на Укрнафті і нам його порекомендував місцевий тренер. Ми подивились на хлопця і Сеня нам сподобався. Він же займався у нормальних футбольних школах, зокрема в академіях Динамо та Княжи. Просто життя так склалося, що в той час він працював електриком, тому не треба все переводити в площину приколу. Але коли вимикалось світло в готелі чи на базі, то ми гукали Сеню, він в цьому шарив (сміється, – прим. А.П.).

– Можна сказати, що Суханов вимкнув світло Динамо?

– Так, погасив (сміється, – прим. А.П.). А якщо без жартів, то в нього дуже класні задатки: суперудар, швидкість, витривалість, прийняття рішень на високому рівні. У матчі з Динамо Сеня не просто бив, а виконував. Раніше він пробивав на емоціях, а сьогодні я бачу, що він виріс.

– Я чув, що Суханов у молодому віці був на перегляді у московському Спартаку. Це правда?

– Це було ще до Нафтовика, коли він був дитиною. Він там пробув зовсім небагато на перегляді. У нього в юному віці вже було видно задатки. Коли я його тільки побачив, то сказав, що у цього хлопця є все, щоб грати в Прем’єр-лізі. Єдина проблема – що Суханов був дуже емоційним. Емоції бігли попереду паровоза, як то кажуть.

Але зараз він подорослішав і я можу впевнено сказати, що він ще не досяг своєї найвищої планки.

– А де його найвища планка?

– За всіма задатками він може дорости навіть до Динамо. Але йому потрібно подолати свою емоційність і розуміти, чого від нього хоче тренер. Все залежить тільки від нього.

– Як ви боролися з його емоційністю?

– Сеня був суперхолериком. Він робив такі незрозумілі помилки, що волосся дибом ставало. Суханов спочатку робив, а потім вже думав. Доводилось з ним багато розмовляти та направляти в потрібне русло.

Зараз у нього вже 50 на 50. От коли він почне ще раніше думати, то стане супергравцем.


Фото - ФК Оболонь