5 жовтня 2023 13:01

Матч "Ліверпуля" та "Тоттенхема" не буде переграний, незважаючи на теоретичну можливість за регламентом УЄФА. Правила АПЛ відрізняються

Правила УЄФА допускають перегравання матчу "Тоттенхем" - "Ліверпуль".


Нагадаємо, матч 7-го туру АПЛ закінчився перемогою лондонців із рахунком 2:1. На 34-й хвилині вінгер «Ліверпуля» Луїс Діас забив гол, який було скасовано через офсайд. За 2 хвилини забили «шпори». Згодом PGMOL (Асоціація професійних суддів) визнала, що гол Діас не був зарахований помилково.


У понеділок було опубліковано аудіозапис переговорів арбітрів у цьому моменті. Як випливає з неї, відеоасистент Даррен Інгленд під час перегляду повтору думав, що судді в полі зарахували гол.


Головний тренер «Ліверпуля» Юрген Клопп заявив про необхідність перегравання матчу.

Як повідомляє Independent, регламент УЄФА дозволяє переграти матч, оскільки суддівська помилка полягала у неправильному застосуванні правил гри, оскільки ВАР фактично помилково визначив, що Діас перебував у офсайді. Це дає Ліверпулю право подати протест до УЄФА, проте керівний орган європейського футболу дозволяє робити це лише протягом 12 годин після матчу.


При цьому джерела Independent в АПЛ впевнені, що перегравання не відбудеться, оскільки власний регламент турніру допускає це лише в тому випадку, якщо вина за ситуацію лежить на одному з клубів. Однак, на думку юристів, «Ліверпуль» може створити новий прецедент.