30 вересня 2023 18:57
5

"Шахтар" програв "Ворсклі"

Останній матч між "Шахтарем" та "Ворсклою" закінчився перемогою Полтави 2:1. Але тоді контекст був геть інший. Команда Скрипника тоді мчалася до Ліги конференцій, а "гірникам" вже нічого не було потрібно. Зараз – геть інша ситуація. "Ворскла" у таблиці перебуває не на видних місцях, а "Шахтар" хоч і лідирує – має чимало проблем.


Проблемами, зокрема, закінчився матч попереднього туру з "Рухом". Тож сьогодні "гірники" начебто повинні були випромінювати спортивну злість, але випромінювали у першому таймі тільки сумбур. Так, були атаки, були намагання. Але без чіткості, притаманній чемпіону.


Почалося все саме з моменту "Шахтаря", але після прострілу Кащука м'яч так і не дійшов до Сікана. Пізніше вже сам Кащук бив з гострого кута, але Ісенко був на місці. У "Ворскли" впродовж того періоду своїм ударом вибухнув Кане. Теж усе спокійно для воротаря.


З малюнку гри не випливало, що обов'язкового хтось з суперників заб'є до перерви. Але зіграли роль індивідуальні помилки. Пішла подача зі стандарту на дальню стійку воріт "Шахтаря" на Хрипчука, той скинув далі у гущу гравців, Міроші помилився і дав змогу Степанюку зайняти вигідну позицію. Свого партнера намагався підстрахувати Чигринський, який і врізав нападникові "Ворскли" по нозі. Справедливий пенальті реалізував Скляр.


Після того "Ворскла" дуже глибоко сіла на свою половину поля. А "Шахтар" не підвищував темпу, тому впирався у стіну. Шанс міг виникнути, коли помилився Ісенко, але Зубком не зміг скористатися ситуацією. Закінчився тайм ще одним моментом за участю Зубкова – тепер він відкривався під передачу Судакова, але ні.


Після перерви було трохи веселіше. Активізувався "Шахтар", а "Ворскла" сконцентрувалася на контратаках. Після однієї з таких дальнім ударом міг забити Степанюк. Але не забив, за що поплатилася його команда. "Шахтар" швидко перейшов на чужу половину поля, Сікан скинув від центру у зону правого вінгера, Зубков дуже сильно і точно пробив в ближчій кут – 1:1.


Гарний момент, але не був визначальним. Точніше, не був стрижневим. Одразу після цього дивом не забив Нестеренко, якого віч-на-віч з голкіпером вивів Челядін. Гравець "Ворскли" вже й Різника обіграв, але у ближній кут, який хаотично прикривав Гочолейшвілі, не влучив. Дивовижний промах.


Згодом такий самий буде у Кащука біля протилежних воріт, але після офсайду Команди обмінялися голами, а потім обмінялися змарнованими шансами. Нічийна гра? Усе йшло до того.


Але "Ворсклу" дуже коробив той змарнований Нестернком момент… і його вдалося компенсувати. Символічно, що забив той самий гравець: цього разу неможливо було не влучити з кількох метрів на порожні ворота після прострілу Пердути. На тренерах і гравцях "Шахтаря" не було обличчя.


А у футболістів на полі не було ідей. Дальній удар Ракіцького – це добре, але мало. Усе прийшло до болісної поразки, яка після всіх попередніх невдач "Шахтаря" підіймає логічне запитання: а щ відбувається? Чемпон точно не помилився з тренерськими перебудовами у міжсезоння? Що сказати-то хотіли?


УПЛ. Дев'ятий тур


30..09.2023. Львів. "Арена-Львів"

"Шахтар" – "Ворскла" 1:2
Голи
: Зубков 57 – Скляр 22 (пен.), Нестеренко 71


"Шахтар": Різник - Гочолейшвілі (Келсі 83), Чигринський (Ракіцький 46), Міроші, Азаров - Степаненко (Назарина 63), Бондаренко, Судаков (Криськів 63), Зубков, Кащук (Швед 70) - Сікан


"Ворскла": Ісенко - Пердута, Скляр, Павлюк, Якубу (Черниш 79) - Крупський, Нестеренко, Челядін, Кане, Хрипчук - Степанюк


Попередження: Степаненко 59

а чего так сразу?вон динамо подряд черноморцу влетело и что?
А чому Динамо нижче Руха? Адже у нас усі п-ки кращі?
Сховати
Achido, Скоріше за все вступає в діло Регламент. У Руха, Динамо та Ворскли по 12 очок. Беруться до уваги особисти зустрічі. Тоді у Руха 3 очки, різниця м'ячів +3, у Динамо 3 очки, різниця +2, Воскла 0 очок, різниця -5 м'ячів. Відповідно 5, 6, 7 мясця.
Отримують за скотство по відношенню до Йовічевича.
Браво, Ворскла! По делу! Вот бы ещё Динамо завтра победило...