23 вересня 2023 20:42

Володимир БРАЖКО: "Бущан вирахував, що я забив з 32-х метрів. Наразі це мій рекорд"

Півзахисник «Динамо» у грі з черкаським ЛНЗ забив свій дебютний м’яч за першу команду «Динамо», а після матчу поділився враженнями від гри.


- «Динамо» з перших хвилин володіло абсолютною перевагою, але потім ЛНЗ не лише оговтався, а і зробив рахунок нічийним. Чому так сталося?

- Ми забили швидкий м’яч, взяли гру під свій контроль. Але після 25-30 хвилин мабуть трохи підсіли, і біля наших воріт теж почали виникати моменти. Другий тайм ми почали якось нервово, у підсумку пропустили м’яч у відповідь. Тоді ми усвідомили, що нам треба додавати та забивати другий і третій м’ячі. Далі вже гра була повністю під нашим контролем.


- Мірча Луческу казав, що якби ви швидко забили другий м’яч, реалізувавши один із моментів, гра скалася б набагато легше…

- Так, ми багато моментів не реалізували у першому таймі. Могли забивати два-три м’ячі. Але підвела реалізація…


- Ти забив свій дебютний м’яч у своєму фірмовому стилі – дальнім ударом. Тренери кажуть частіше використовувати цю твою сильну рису?

- Буває, забиваю подібними ударами на тренуваннях, а тренери мені радять пробувати так і в іграх. У попередніх матчах особливо не було такого моменту, а сьогодні вів м’яч, ніхто мене не зустрічав. Тому і вирішив «перевірити» голкіпера дальнім ударом. Як порахував Жора Бущан після гри – бив з 32-х метрів. Якщо так, то це поки мій рекорд. Добре, що влучив у самий кут. Дай Боже ще так забивати, аби цей гол не був моїм останнім голом за «Динамо». Звісно, всі партнери мене привітали після гри з дебютним м’ячем.


- Після того як клуб залишив Сергій Сидорчук, у тебе з’явився хороший шанс закріпитися в основному складі… Ти усвідомлюєш, що зараз все залежить тільки від тебе?

- Так, радий і за Сергія, що він перейшов до одного з топ-чемпіонатів, і у той самий час, так би мовити, дав мені дорогу. Я прагну скористатися цим шансом, аби, як я вже казав у якомусь інтерв’ю, всі були задоволені – і тренери, і я, і вболівальники. Буду старатися та викладатися на максимум.


- Якщо порівнювати твій рівень з тим, коли ти тільки пішов в оренду до «Зорі», відчуваєш свій прогрес?

- У першу чергу, я отримав безцінний досвід, граючи в оренді. Щодо рівня, я відчуваю, що мені є куди рости. Це лише мій другий сезон у дорослому футболі та перший в основі «Динамо». Є у чому розвиватись, прогресувати. Буду старатися у тренуваннях та іграх викладатися на максимум, аби ставати краще з кожним днем.


- Чи ставиш перед собою якісь особисті, можливо, бомбардирські цілі у перший сезон в основі «Динамо»?

- Головне – здобути чемпіонство. Все інше прийде. Голи забивати – не основна моя задача, хоча теж маю це робити. Але основне – приносити користь команді, аби «Динамо» здобуло чемпіонство.