19 вересня 2023 09:30

"Неймовірний досвід": Роберто Де Дзербі резюмує перший рік у "Брайтоні"

44-річний італійський фахівець Роберто Де Дзербі очолив англійський "Брайтон енд Хоув" у вересні минулого року, замінивши Грема Поттера, який пішов у "Челсі", що дало йому шанс проявити себе на рівні АПЛ після роботи в донецькому "Шахтарі". На думку Де Дзербі, його перший рік роботи в "Брайтоні" вийшов казковим - команда посіла шосте місце в Прем'єр-Лізі, вийшовши до Ліги Європи.


Новий сезон "чайки" почали не менш вражаюче, вигравши чотири з п'яти перших матчів.


– Я дуже пишаюся цим першим роком роботи тут. Це неймовірний досвід, він ще не закінчився, я як і раніше зосереджений на цьому сезоні, але якщо згадати перший період минулого року і порівняти його з нинішнім, то є привід для гордості. Перша гра з "Ліверпулем" на "Енфілді" була одним із найкращих днів у моїй кар'єрі. Я маю подякувати клубу та вболівальникам, а також своїм гравцям і персоналу, який тут працює, бо не можу забути, як вони до мене ставилися. Ми не виграли, як у матчі з "Ноттінгемом", але грали добре. Пам'ятаю гру з "Челсі", ми перемогли, забивши багато голів і зігравши чудовий матч. Але якщо говорити про менталітет, то, думаю, матч із "Манчестер Сіті" був найважливішим на нашому шляху.


Де Дзербі торкнувся теми зростання команди і того, чого намагається навчити гравців:


– Я не знаю, чи допоміг я гравцям, чи чи чинив на них більший тиск, але як тренер я маю адаптуватися і передавати пристрасть своєю поведінкою і тим, що я роблю. ДНК команди завжди залишається незмінною. Моя ідея футболу така, що, на мою думку, легше домогтися результату, а також порадувати вболівальників. Ми хочемо грати сміливо, ми починали з цими ідеями, а потім ми можемо і програти, але для цього ми повинні проявити свої якості і намагатися перемагати у всіх змаганнях.


А також італійський алленаторе торкнувся теми своєї тренерської кар'єри та найближчого майбутнього:


– Думаю, що я – хороший тренер, але знаю, що можу вдосконалюватися, я все ще не знаю всього, що хотів би знати. Удосконалення у футболі ще не закінчено, але я живу цією мрією і дуже впевнений у собі та своїх силах. Але іноді задаюся питанням, чи реально все, що відбувається, чи дійсно я перебуваю в Прем'єр-лізі, чи дійсно ми обіграли "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед" і "Ньюкасл", це точно не сон? Хтось упевнений, що це не сон, а божевілля, але для мене це прекрасно!