14 вересня 2023 10:02

Владислав КАБАЄВ: "Хлопці з "Зорі" підколювали за четверте місце: "Куди ти перейшов? Міг би залишатись"

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв прокоментував результат команди минулого сезону.


– Четверте місце для «Динамо» минулого сезону – це катастрофа?

– Звісно, це катастрофа. В «Зорі» ми були третіми і боролись за друге. А потім хлопці з «Зорі» підколювали за четверте місце: «Куди ти перейшов? Міг би залишатись».

Я спілкувався з хлопцями з «Динамо». Було багато переїздів. Коли розпочалась повномасштабна війна, то ми в «Зорі» роз’їхались. Я 5 місяців сидів вдома – грав у футбол, тренувався з сім’єю. «Динамо» ж одразу поїхало тренуватись. Вони провели купу матчів, поки я, грубо кажучи, сидів вдома з чіпсами і дивився, як вони грають.

Постійні переїзди з сім’єю, тваринами з одного міста в інше – і не знаєш, що буде завтра. Поруч завжди одні й ті самі люди. Мабуть, мало хто мене зрозуміє не з футбольної тусовки, але це дуже тяжко. Мені здається, що гравці перенаситились футболом.

Добре ж грали з «Фенербахче», «Штурмом». «Бенфіка» – це трохи інший рівень, вони потім вигравали у «ПСЖ». І от після поразки від «Бенфіки», а тоді від «Дніпра-1» у Львові, тільки потім я прийшов. Я бачив, що гравці виснажені навіть не фізично, а емоційно. А без емоцій важко грати у футбол.

Той сезон вийшов змазаним. Капітан не одного разу збирав команду і розмовляв, що і як. Всі розуміли, що потрібно робити, але не виходило. Це не ноги, не руки, не тіло – це голова. Психологія дуже важливу роль відіграє у футболі і в житті. Нам десь не вистачило психології. Зараз будемо чіплятись за Кубок і за чемпіонат.