13 вересня 2023 21:54

"Він зіграв на стабільно високому рівні в обох матчах": екс-півзахисник "Динамо" відзначив захисника збірної України

Екс-півзахисник "Динамо" та ще низки клубів чемпіонату України Валерій Федорчук ексклюзивно для телеграм-каналу УПЛ ТБ про вересневі матчі збірної України.


— Враховуючи, що наші шанси на вихід з групи ще є, вони хороші і все залежить від нас - вересневі матчі можна оцінити позитивно. Результат матчу з Англією однозначно в актив, адже це лідер групи.


— Але була поразка від Італії?


— Італійцям потрібно віддати належне - наскільки якісно вони зіграли проти нас. Хоч наш тренерський штаб освіжив склад, але гра все одно виглядала важкувато. Італійці були свіжішими.


— Які причини поразки від Італії?


— Індивідуальні помилки. Судаков визнав свою помилку - молодець. Можливо, якби не ця помилка, при всій повазі до Італії, рахунок міг бути й іншим.


— Чи не залишає осаду не висока частота та гострота наших атак?


— Ми вже маємо гравців, які готові грати на високому рівні проти Італії та Англії. Але як команда ми ще не готові до цього на 100%. Процес становлення команди триває. Тому, звісно, ми змушені більше думати про оборону і контратаки. Тому це позначається на кількості і гостроті атак. Є й багато інших чинників - ігри через 2 на 3, відновлення, кількість гравців для рівноцінної ротації. Зараз фактор атаки давайте поки що оцінювати по матчах з Мальтою та Північною Македонією. З ними треба грати першим номером. Ми хочемо вийти з групи, тож кожна гра - це великий ризик.


— Що найбільш позитивне можна відзначити?


— Ми маємо хороших гравців, є досвідчені, є якісна молодь. Є хороші передпосилки до якісної гри проти сильних суперників.

— Чи варто відзначати когось з наших гравців індивідуально?


— Я би назвав передусім Забарного. Він зіграв на стабільно високому рівні в обох матчах. Важливо, в якому тонусі в майбутньому перебуватимуть наші футболісти. Якщо всі наберуть форму, суперники будуть нас боятися.