12 вересня 2023 16:47

Лізаразю: "Футбол у Німеччині – це релігія, але з 2014 року збірна занепадає. Потрібно зробити правильні висновки, переробити модель"

Біксант Лізаразю поділився думкою про кризу збірної Німеччини.


- Як ви оцінюєте спортивний спад німецької команди після поразки від Японії з рахунком 1:4?


– Кожна нація в якийсь момент переживала таку кризу. У футболі завжди є свого роду цикл. Але я припускаю, що криза в Німеччині в якийсь момент закінчиться.

Футбол у Німеччині – це релігія, у Німеччини фантастичне минуле, але для того, щоб знайти правильний вихід із кризи, необхідно зробити правильні висновки. Починаючи з чемпіонату світу 2014 року, тобто вже майже десять років, збірна Німеччини занепадає. Тепер вся їхня модель має бути перероблена, мають бути зміни у структурах, і має відбутися щось нове у роботі з молоддю.


- Що збірна Німеччини зараз робить не так?


– Коли я побачив німецьку команду в Катарі, я помітив, що вона діяла надто наївно, особливо щодо тактики. Вона грала дуже високо і залишала суперникам дуже багато місця, якщо втрачала м'яч.


Вона відносно легко входила до штрафного майданчика суперника, але як тільки вона втрачала м'яч, при контратаці виникала паніка. Якщо грати так на найвищому рівні, то негайно будеш покараний, – сказав колишній захисник «Баварії» та збірної Франції.