12 вересня 2023 08:47

Олександр Петраков - про бажання Авагімяна грати за збірну Вірменії: "Хотіти - не шкідливо. Нехай приїде сюди, отримає паспорт"

Головний тренер збірної Вірменії Олександр Петраков оцінив ймовірність виклику у вірменську національну команду півзахисника «Чорноморця» Артура Авагімяна.


- Я чув, що в Авагімяна велике бажання виступати за збірну Вірменії. Чи слідкували ви за його виступами?


- Я не вважаю, що він зараз сильніше за виконавців, які є у мене. Тут велика конкуренція, саме в атакувальній ланці.


У Вірменії немає воротарів, немає захисників, немає опорних півзахисників. Де нападники? Усі вінгери та під нападниками. Ось у чому загвіздка. Я не можу набирати 10 людей. Ці хлопці мені подобаються, вони вже у складі грають: Мкртчян, Сперцян. Теж саме Селларраян Лукас. Лукас з США. Люди їдуть. Це теж потрібно розуміти. Бріаско 25 годин летить, це потрібно поважати.


А я буду викликати з «Чорноморця», бо він захотів. Хотіти не шкідливо. Для початку ця людина (Артур Авагімян) знаєте що має зробити? Підказати вам? Я вам підкажу. Він має приїхати у Вірменію та отримати паспорт. Подати документи та отримати паспорт. Стати громадянином Вірменії. Але він цього не робить. Нехай приїде сюди, вибере час, отримає паспорт.


Прийде, скаже: «Я - громадянин Вірменії». Він - українець. У нього паспорт український. Ось і все. Це моя особиста думка. Якщо людина хоче, то нехай отримає. У вас тут спрощена система. Ласкаво просимо. Я за усіма дивлюся. У мене немає до нікого упередженого ставлення. Все чисто та відкрито», - сказав Петраков.